Judo examens 6 maart

Op woensdag 6 maart werden er weer judo examens afgenomen bij judovereniging Jigotai in Diever.  Er mochten 42 leden aan deze examens deelnemen en zij zetten allen natuurlijk hun beste beentje voor. Alle judoka’s zijn geslaagd voor een volgende slip, enkelen mochten een slip overslaan en 7 judoka’s kregen een ander kleur band.

Meester Bass was erg trots op zijn pupillen en was erg tevreden over hun vorderingen.

(I.v.m. de privacy zijn niet alle kandidaten hieronder vermeld)

 

Uit uitslag was als volgt:

 

Witte band:                              Maud Bruulsema en Hugo Dijkema.

 

Witte band met Gele slip:          Joris Karsten, Reavan Kraaij, Johannes Rotman en Didier de Vries

 

Witte band met Oranje slip:       Boyd Boer,Gijs Kok, Cody de Kraag, Bernou Siderius

 

Witte band met Groene slip:      Mat van Veldhuizen

 

Gele Band:                               Albert Benthem, Tycho Colijn en Dani Coolen

 

Gele Band oranje slip:              Vai de Vries en Thomas Zantinge                                                                                            

Gele band met Groene slip:      Tim Alferink, Daan Berends, Serena Ike, Ryan Simonis en Jorick Timmerman

 

Gele band met Blauwe slip:      Marijn Kooman en Charlotte Proost

 

Oranje Band:                            Joël de Woo

 

Oranje band met Groene slip:   Olivier Huiberts, Simeon van der Iest en Wouter van Voorst

 

Oranje Band met Blauwe slip:   Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas, Artemis Maas en Robin Mols

 

Groene band:                           Mane Brevoort en Lana Dijkstra

 

 

Dorpentoernooi Diever

Op zaterdag 27 januari werd er weer een judotoernooi georganiseerd in Hart van Diever, deze keer was de organisatie van het Dorpentoernooi in handen van het bestuur en vrijwilligers van de judovereniging Jigotai.

 

Van de eigen verenging hadden zich 13 leden opgegeven, maar door afwezigheid en ziekte deden er 11 judoka’s mee.

Het toernooi was onderverdeeld in twee blokken en in het eerste blok kwamen er 5 judoka’s van Jigotai aan de beurt: Gijs Kok, Joris Karsten, Reavan Kraaij, Serena Ike en Tim de Wit. Voor zowel Gijs, als Reavan en Joris was het hun allereerste wedstrijd. Voor Joris was het nog even wennen, maar zowel Gijs als Reavan wisten ieder twee wedstrijden te winnen. Gijs en Joris behaalden hiermee een 4e plaats en Reavan werd 3e in zijn poule.

Serena en Tim hadden al vaker meegedaan en zaten dus ook samen in een zwaardere poule. Tim wist twee wedstrijden te winnen en Serena won er eentje, waarmee Serena een 4e en Tim een 3e plaats wisten te bemachtigen.

 

In het tweede blok kwamen er 6 judoka’s van Jigotai op de mat: Olivier Huiberts, Albert Benthem, Daan Berends, Tycho Colijn, Hannah Kalsbeek en Boyd Boer. Albert wist 1 wedstrijd te winnen en behaalde hiermee een 4e plaats. Olivier verloor zijn eerste wedstrijd op een scheidsrechtersbeslissing, maar daarna won hij al zijn 5 wedstrijden met een volle ippon. Hij behaalde hiermee de 2e plaats. Daan, Tycho, Hannah en Boyd zaten samen in een poule met 6 deelnemers. Hanna en Boyd deden voor de eerste keer mee, maar door hun leeftijd en gewicht moesten ze toch tegen de wat meer ervaren judoka’s judoën. Voor Hannah was dit wel erg moeilijk, maar ze wist toch 2 wedstrijden te winnen op een scheidsrechtersbeslissing. Ook voor Tycho was de poule wat te zwaar en zowel Tycho en Hannah behaalden hiermee een 4e plaats. Boyd wist twee wedstrijden op zijn naam te zetten en behaalde een 3e plek en Daan won 4 van de 5 wedstrijden en werd 3e

 

De uitslag was dus als volgt:

2e plaats:          Daan Berends en Olivier Huiberts

3e plaats:          Boyd Boer, Raevan Kraaij en Tim de Wit

4e plaats:          Albert Benthem, Gijs Kok, Hannah Kalsbeek, Joris Kraaij, Serene Ike en Tycho Colijn

 

Alle deelnemers en vrijwilligers bedankt voor jullie deelname, zonder jullie geen Dorpentoernooi in Diever.

 

 

 

Matten weer schoon met hulp van Schultegroep Diever

 

Op zaterdag 20 januari hebben de explorers van de Schultegroep Diever het bestuur van de Judovereniging Jigotai geholpen met het reinigen van de matten. Alle matten werden met de hand gereinigd. Ook moesten de matten weer droog gemaakt worden om te voorkomen dat er schimmelvorming optreedt.

 

Volgende week zaterdag wordt er weer een Dorpentoernooi gehouden, deze keer in Diever. Zodoende kunnen nu alle wedstrijden van het Dorpentoernooi op een schone en frisse mat worden gespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

Judovereniging Jigotai ging met 6 judoka’s naar Borger

Op zaterdag 4 november werd het Hunebed judotoernooi in Borger gehouden. Zes judoka’s van Jigotai hadden zich hiervoor opgegeven.

 

Direct om 9.00 uur kwamen er al meteen 4 van onze judoka’s op de mat, allemaal in een verschillende leeftijds- en gewichtsklasse.

 

Ryan Simonis won al zijn wedstrijden en werd eerste, Daan Berends wist beslag op de tweede plaats te leggen en Gideon Driehuis werd vierde. Niels zat in een zware poule en wist helaas geen podiumplaats te behalen.

 

In de middag kwamen er nog twee judoka’s van Jigotai op de mat. Sam Berends wist net geen podiumplaats te bereiken en Jorick Timmerman behaalde een vierde plaats.

 

Alle judoka’s van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judo examens

Op woensdag 18 oktober werden de judo examens gehouden. Er waren 39 kandidaten en ze zijn allemaal geslaagd. Hieronder de uitslag. (staat je naam hier niet vermeld, dan is dit i.v.m. de privacy)

De uitslag was als volgt:

Witte band met Gele slip:          Boyd Boer en Gijs Kok

 

Witte band met Oranje slip:       Hailey van der Hoorn en Mat van Veldhuizen

 

Witte band met Groene slip:      Ryan Simonis, Jasmine Vranken en Vai de Vries

 

Witte band met Bruine slip:       Albert Benthem, Tycho Colijn, Dani Coolen en Quinten van der Hoorn                                                                         

Gele Band:                               Ryan Simonis, Jorick Timmerman, Vai de Vries en Thomas Zantinge                                                                                       

Gele band met Oranje slip:       Daan Berends en Gideon Driehuis

                                                                                              

Gele band met Groene slip:      Charlotte Proost

                                                                                              

Gele band met Blauwe slip:      Irene Dijkema

 

Gele band met Bruine slip:        Joël de Woo

 

Oranje Band:                            Simeon van der Iest, Robin Mols en Wouter van Voorst

 

Oranje band met Groene slip:   Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas en Artemis Maas

 

Oranje band met Bruine slip:     Mane Brevoort en Lana Dijkstra

 

Seizoensafsluiting met mooie prijzen voor de winnaars.

 

Judovereniging Jigotai vierde op woensdag 12 juni de sportzaal van Hart van Drenthe de laatste judoles van het seizoen 2022/2023. Zoals gewoonlijk was het een feestelijke les, met als hoogtepunt de ouder/kind judoles.

Niet alleen de kinderen genoten hier zichtbaar van, ook de meeste ouders vonden het erg leuk om lekker met hun kind te kunnen stoeien.

Omdat het seizoen ten einde was, werden er ook 3 mooie prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Wedstrijdladder. Deze Wedstrijdladder is een ranglijst van judoka’s die naar wedstrijden gaan: hoe vaker je naar een judowedstrijd gaat, hoe hoger je op de lijst komt en ook de resultaten bij die wedstrijden geven extra punten.

De eerste plaats was voor Charlotte Proost met 111 punten, de tweede plaats voor Ryan Simonis met 108 punten en de derde plaats voor Sam Berends met 97 punten.

 

De trainer Bass Bolleman is super trots op deze drie kanjers, maar ook op al zijn andere judoka’s.

 

Op 6 september beginnen we weer aan een nieuw seizoen en een nieuwe wedstrijdladder.

 

 

 

Allemaal winnaars in Westerbork

Op zaterdag 18 februari werd er in MFC De Groene Borg in Westerbork weer een Dorpentoernooi gehouden. Van judovereniging Jigotai waren er 16 judoka’s opgegeven. Voor 1 judoka was er jammer genoeg geen poule en twee andere judoka’s moesten zich helaas afmelden wegens ziekte. Daardoor kwamen er 13 judoka’s in actie.

In het eerste blok waren dit Serena Ike en Ryan Simonis. Serena was goed op dreef en wist 3 van haar 4 wedstrijden te winnen en Ryan won zelfs al zijn wedstrijden. Hij deed ook voor de 5e keer mee en kreeg, behalve een medaille en een Kanjerbeker ook zijn eindoorkonde. Hij mag nu naar de grotere toernooien.

In het tweede blok kwamen er weer twee judoka’s van Jigotai in actie namelijk Tycho Colijn en Wouter van Voorst. Tycho wist twee wedstrijden op zijn naam te zetten en ging ook met een Kanjerbeker en oorkonde naar huis , maar voor Wouter waren de tegenstanders nog een maatje te groot.

Hailey van der Hoorn, Lorenzo Mulder, Charlotte Proost, Albert Benthem, Armando Mulder en Daan Berends waren in het derde blok aan de beurt. Albert, Armando en Daan zaten in dezelfde poule. Armando deed goed zijn best en bij twee van de drie wedstrijden werd het een scheidsrechters beslissing die jammer genoeg niet zijn kant op ging. Albert wist 1 wedstrijd met een Ippon te winnen en Daan won al zijn wedstrijden, waarvan 2 met een Ippon.

Zowel Lorenzo als Hailey verloren al hun wedstrijden, waarvan allebei 1 op een scheidsrechters beslissing. Charlotte verloor 1 wedstrijd, maar werd desondanks eerste. Ook zij kreeg een Kanjerbeker en haar eind oorkonde. ook zij kan doorstromen naar de grotere toernooien.

In het vierde en laatste blok kwamen er nog 3 judoka’s van Jigotai op de mat: Sten Doorten, Sven Rosink en Quinten van der Hoorn. Voor Sten waren de tegenstanders wat te sterk, hij verloor al zijn wedstrijden, maar hij mocht wel een Kanjerbeker en een oorkonde mee naar huis nemen. Sven en Quinten zaten samen in dezelfde poule. Quinten was bijzonder goed op dreef, hij won al zijn wedstrijden, waarvan 5 met een Ippon en Sven won 4 wedstrijden ook met een Ippon. Ook Quinten kreeg een Kanjerbeker en een oorkonde.

De volledige uitslag was als volgt:

1e plaats:          Daan Berends, Quinten van der Hoorn, Charlotte Proost en Ryan Simonis
2e plaats:          Serena Ike
3e plaats:          Albert Benthem en Sven Rosink
4e plaats:          Tycho Colijn, Sten Doorten, Hailey van der Hoorn, Armando Mulder, Lorenzo Mulder en Wouter van Voorst
Alle judoka's verdienden een mooie medaille.

Veel nieuwe banden bij de examens van Jigotai

Op woensdag 8 februari werden in de sportzaal van Hart van Diever de judo examens gehouden. Er deden 49 judoka’s examen, waarvan er maar liefst 17 een nieuwe kleur band hadden verdiend.

De volledige uitslag was als volgt:


Witte band met gele slip: Hailey van der Hoorn, Misha Kolhushkin, Semyon Kolhushkin en Maud Vos.
Witte band met oranje slip: Armando Mulder, Lorenzo Mulder en Jord Rosink
Witte band met groene slip: Sten Doorten en Jorick Timmerman.
Witte band met blauwe slip: Tycho Colijn, Dani Coolen, Quinten van der Hoorn en Sven Rosink.
Witte band met bruine slip: Ryan Simonis, Vai de Vries en Thomas Zantinge.

Gele Band: Daan Berends, Gideon Driehuis, Serena Ike, Charlotte Proost en Tim de Wit.
Gele band met groene slip: Irene Dijkema en Joël de Woo.
Gele band met bruine slip: Simeon van der Iest, Robin Mols en Wouter van Voorst.

Oranje band: Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas en Selene Maas.
Oranje band met groene slip: Mane en Zev Breevoort.
Oranje band met blauwe slip: Nathan Boerhof en Lana Dijkstra.

Groene band: Floris Berends, David Boerhof en Niels Ike.

Iedereen van harte gefeliciteerd. Staat je naam er niet bij? Dan heeft dat te maken met het privacyformulier.


Mooie prijzen voor de judoka’s van Jigotai

Op zaterdag 10 december werd er in Beilen weer een Dorpentoernooi georganiseerd. 13 judoka’s van Jigotai deden hieraan mee en zij behaalden allemaal een mooie prijs.

Charlotte Proost, Jorick Timmerman, Vai de Vries en Dani Coolen beten het spits af in het eerste blok. Charlotte begon heel goed en won meteen haar eerste wedstrijd, maar de twee tegenstanders van de wedstrijden daarna waren een maatje te groot voor haar.

Jorick, Dani en Vai zaten in dezelfde poule. Ook Jorick begon goed met een eerste gewonnen wedstrijd en ook zijn laatste wedstrijd won hij met 10 punten. Vai wist ook twee wedstrijden te winnen, maar voor Dani waren deze keer de tegenstanders een maatje te groot.

In het tweede blok kwamen Sven Rosink, Tim de Wit, Ryan Simonis, Quinten van der Hoorn en Serena Ike op de mat. Zowel Tim en Sven, als Ryan en Quinten zaten in dezelfde poule. Ryan wist 4 wedstrijden te winnen, Sven 3,Tim 2 en Quinten 1. Serena zat in een wat zwaardere poule en wist ook 1 wedstrijd te winnen.

In het een na laatste blok waren Sten Doorten en Tycho Colijn aan de beurt. Zowel Sten als Tycho wisten allebei 1 wedstrijd te winnen.

In het laatste blok kwamen Joël de Woo en Gideon Driehuis op de mat. Joël won drie van zijn wedstrijden en Gideon twee. Ook kreeg Gideon een diploma en een Dorpenkanjer omdat hij al aan vijf verschillende Dorpentoernooien heeft meegedaan.

De volledige uitslag was als volgt:

1e plaats:   Ryan Simonis
2e plaats:   Sven Rosink
3e plaats:   Charlotte Proost, Sten Doorten en Joel de Woo
4e plaats:   Jorick Timmerman, Tim de Wit, Serena Ike, Val de Vries, Quinten van der Hoorn, Gideon Driehuis, Dani Coolen en Tycho Colijn.Een mooi rijtje prijzen voor de judoka’s van Jigotai


Op zaterdag 3 december werd door Judoclub Assen het Kloosterveste judotoernooi georganiseerd, waaronder een Opstaptoernooi, dus voor de wat minder ervaren judoka’s.

Van Judovereniging Jigotai gingen er 4 judoka’s naar dit Opstaptoernooi en ze deden allemaal hun best om zo hoog mogelijk te eindigen. De uitslag was als volgt:


1e plaats:          Sam Berends

2e plaats:          Tije Jorritsma

3e plaats:          Charlotte Proost

4e plaats:          Simeon v.d. Iest.Judo examens bij Jigotai

Op woensdag 15 juni werden er weer judo examens afgenomen bij judovereniging Jigotai in Diever. Ruim 35 leden mochten examen doen en zij zetten allen natuurlijk hun beste beentje voor. Alle judoka’s zijn geslaagd voor een volgende slip, enkelen mochten een slip overslaan en 4 judoka’s kregen een ander kleur band. Meester Bass was erg trots op zijn pupillen en was erg tevreden over hun vorderingen.

Uit uitslag was als volgt:

Witte band met Gele slip:          Sten Doorten en Jorick Timmerman

Witte band met Oranje slip:       Albert Benthem, Tycho Colijn, Dani Coolen, Quinten van der Hoorn en Sven Rosink

Witte band met Groene slip:      Ryan Simonis, Jasmine Vranken en Vai de Vries

Witte band met Blauwe slip:      Tim Alferink, Daan Berends, Gideon Driehuis en Serena Ike

Witte band met Bruine slip:       Charlotte Proost

Gele Band:                               Irene Dijkema en Joël de Woo                                                                                    

Gele band met Oranje slip:       Simeon van der Iest   

Gele band met Groene slip:      Robin Mols en Wouter van Voorst.   

Gele band met Blauwe slip:      Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas en Zara Mooij

Gele band met Bruine slip:        Selena Maas

Oranje Band:                            Nathan Boerhof en Lana Dijkstra                                                                                              

Mocht u hier een naam missen, dan heeft dit te maken met het privacy beleid!                                                                                              


Jigotai presteerde goed bij eerste Dorpentoernooi

Na ruim 2 jaar kon er eindelijk weer een Dorpentoernooi worden gehouden, deze keer in Meppel. Een Dorpentoernooi is een judotoernooi voor beginnende en iets gevorderde judoka’s en is een samenwerking tussen de judoverenigingen uit Diever, Beilen, Meppel, Noordwolde, Ruinen en Westerbork.

Op 11 juni was het dan eindelijk zover en hadden 20 judoka’s van Jigotai zich opgegeven voor dit toernooi en uiteindelijk deden er 19 judoka’s mee, er was 1 afmelding vanwege ziekte.

Om 12.00 uur gingen de wedstrijden van start en kwamen Dani Coolen, Charlotte Proost, Quinten van der Hoorn, Ryan Simonis, Sven Rosink, Albert Benthem en Sten Doorten aan de beurt.
Dani mocht drie wedstrijden judoën en wist alle drie te winnen met een Ippon.
Charlotte, Quinten en Ryan zaten samen met nog 3 andere kinderen in een poule. Ryan won al zijn 5 wedstrijden, 3 met een Ippon en 2 met een Wazari. Charlotte won 4 van de 5 wedstrijden met een Ippon en Quinten won er 2 met een Ippon.
Sven Rosink, Albert Benthem en Sten Doorten zaten ook samen met nog 2 andere judoka’s in en poule. Ze kregen flinke tegenstand, maar alle drie de judoka’s weerden zich goed, wat resulteerde in een 3e en twee 4e plaatsen.


In het tweede blok kwamen Tibbe de Groot, Jasmine Vranken en Rune Smets op de mat, ieder in een eigen poule. Tibbe wist 3 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met Ippon. Jasmine won er eentje met een mooie Ippon en ook Rune wist 1 wedstrijd op zijn naam te zetten.


In het derde en laatste blok kwamen Simeon van der Iest, Daan Berends, Tycho Colijn, Gideon Driehuis, Robin Mols, Zara Mooi, Ravi Maas en Sam Berends in verschillende poules aan de beurt.
Simeon wist al zijn 5 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met een Ippon. Hij werd eerste in zijn poule en kreeg ook de Kanjerbeker uitgereikt omdat hij al voor de 5e keer meedeed. Tevens kreeg hij zijn einddiploma: hij heeft nu voldoende wedstrijdervaring om met de grotere wedstrijden mee te gaan doen.
Daan, Tycho en Gideon zaten samen in een poule met nog 4 andere judoka’s. Daan was erg goed op dreef, hij won 5 van zijn 6 wedstrijden met een Ippon. Gideon won 4 wedstrijden, waarvan 1 met een Ippon en Tycho wist 1 wedstrijd op zijn naam te zetten.
Robin kon 6 wedstrijden judoën en Zara, Ravi en Sam zaten ieder in een poule van 5 judoka’s. Robin won 5 van zijn 6 wedstrijden, Ravi won er 3 en Zara en Sam wisten ieder 2 wedstrijden op hun naam te zetten.


De uitslag was als volgt:

1e plaats: Dani Coolen, Ryan Simonis, Simeon van der Iest en Robin Mols

2e plaats:          Charlotte Proost, Daan Berends en Ravi Maas

3e plaats:          Sven Rosink, Tibbe de Groot, Gideon Driehuis, Zara Mooi, Thomas Zantinge en Sam Berends

4e plaats:          Quinten van der Hoorn, Sten Doorten, Jasmine Vranken, Albert Benthem, Rune Smets en Tycho Colijn.


Nieuwe statuten Jigotai


Jigotai is weer klaar voor de toekomst. Onze statuten zijn vernieuwd en voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.
In deze wet is het besturen van een vereniging en verdeling van taken beter geregeld en zijn er strengere regels voor besluitvorming en verantwoordelijkheden. Het afgelopen jaar is hier door het bestuur hard aan gewerkt met hulp van De Werven Notarissen uit Oosterwolde. Zij hebben ons prima door het hele proces heen geloodst.


Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Judovereniging Jigotai grijpt de Nationale Sportweek aan om de jeugd en volwassenen te laten ontdekken wat Judo met je doet.

09-09-2021 Lees meer

Op woensdag 30 juni werden er na een lange periode weer judo examens gehouden bij Judo-vereniging Jigotai

01-07-2021 Lees meer

Om juist in deze barre corona-tijden de jongste jeugd in beweging te krijgen stellen Judo Bond Nederland en zijn aangesloten clubs 100.000 gratis judolessen ter beschikking.

23-05-2021 Lees meer

Op woensdag 31maart is de judo-vereniging Jigotai weer begonnen met de lessen. Het waren weliswaar nog geen echte judolessen en ook waren niet alle leden aanwezig. Er kon namelijk alleen buiten les worden gegeven en de judoleraar Bass had een gevarieerd programma met judo oefeningen en spel.

Vanwege de coronamaatregelen moesten de leden zich wel opgeven en mochten de volwassen leden nog steeds niet meedoen. Toch was het een geslaagde buitenles en als het weer het toelaat, zal er voorlopig buiten worden getraind.

05-04-2021 Lees meer

We zitten alweer een tijdje in de 2e lockdown, en hoe graag we weer als judovereniging willen starten met alle activiteiten, helaas weten we nog niet wanneer we samen op de judomat mogen staan, en onze judo vrienden en leraar weer kunnen zien.

Maar gelukkig kunnen we wel samen andere activiteiten doen, in de buitenlucht met in achtneming van alle corona maatregelen.

23-02-2021 Lees meer

Op woensdag 18 november werden er na een lange periode weer judo examens gehouden bij Judovereniging Jigotai.

23-11-2020 Lees meer

Evenals vorig jaar ontvangt Jigotai dit seizoen wederom een mooi sponsorbedrag van Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies.

28-10-2020 Lees meer

Jigotai doet mee!

04-10-2020 Lees meer

Op 19 augustus zijn we weer begonnen.

14-08-2020 Lees meer

De judoka's van judovereniging Jigotai hebben het seizoen afgesloten met een buitentraining.

18-06-2020 Lees meer

Tot het eind van de maand maart konden er lege flessen worden ingeleverd bij de Coop in Diever en dat heeft u (en blijkbaar vele sympathisanten met u) gedaan!

Iedereen die hier aan heeft bijgedragen, heel hartelijke dank! We hebben namelijk het prachtige bedrag van bijna 1317 euro mogen ontvangen! Wat een SUPER COOP!

04-06-2020 Lees meer

Door de versoepeling van de Corona maatregelen is het voor de judoka's van Judovereniging Jigotai uit Diever ook weer mogelijk om met elkaar buiten te trainen.

04-06-2020 Lees meer

De ambitie en het hoofddoel van dit akkoord is dat sport en bewegen bijdraagt aan een gezond Westerveld. Dit kunnen we bereiken door in te zetten op vitale sportclubs en een duurzame sport- en beweeg infrastructuur in Westerveld.

Belangrijk doel van het proces tot lokaal sport- en preventieakkoord is dat de samenwerking tussen sportverenigingen in Westerveld wordt versterkt en er gezamenlijk trajecten op gestart gaan worden. Door ons als partner te verbinden onderschrijven we de ambities voor een gezond Westerveld met gezonde sportaanbieders. Daar staan wij als Jigotai uiteraard volledig achter!

Voor meer informatie:

https://sportdrenthe.nl/sportakkoordwesterveld/

14-05-2020 Lees meer

Vandaag is er besloten om het advies van de regering en de Judo Bond Nederland op te volgen en de judolessen tot nader order af te gelasten.

13-03-2020 Lees meer

Op zaterdag 7 maart werd er weer een judotoernooi voor de beginnende en minder ervaren judoka’s gehouden in Westerbork. Deze keer was er ook een nieuwe club bijgekomen, hoewel Judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen in het verleden ook al aangesloten was bij het Dorpentoernooi Noord Nederland. Er deden ruim 70 judoka’s mee en voor Jigotai waren dat er 7.

08-03-2020 Lees meer

Tim Palma heeft voor het eerst meegedaan aan het District Kampioenschap voor judoka’s tot 12 jaar in Kollum.

15-02-2020 Lees meer

Op zaterdag 8 februari werd er weer een Dorpentoernooi gehouden en deze keer was het in het Activum in Hoogeveen. Van Jigotai hadden 10 judoka’s zich hiervoor ingeschreven, waarvan er eentje jammer genoeg wegens ziekte niet kon komen.

08-02-2020 Lees meer

Tim heeft voor de tweede keer meegedaan aan het Noord Oost toernooi in Slagharen.

In de eerste wedstrijd moest Tim tegen een judoka met al een groene band. Tim kreeg wel de tegenstander een keer naar de grond echter zonder punten. Uiteindelijk verloor Tim na een scheidsrechtersbeslissing.

De tweede wedstrijd tegen een tegenstander met ook een groene band ging helaas voor Tim verloren na een snelle worp van de tegenstander met ippon.

In de derde wedstrijd tegen een oranjebander maakte Tim na een minuut judoën een mooie heupworp en won hij met ippon.

Al met al heeft Tim zich goed verweerd maar het was net te weinig voor de finaleronde

01-02-2020 Lees meer

Dank aan alle vrijwilligers, van mattenploeg en cateringvrijwilligers tot tafelbezetting en EHBO-ers, die geheel belangeloos hun medewerking hebben verleend om dit toernooi tot een succes te maken!

12-01-2020 Lees meer

Tim heeft meegedaan aan het Kersttoernooi in Hoogeveen. Het begon goed. In de eerste wedstrijd tegen een enorm felle tegenstander leek Tim het moeilijk te krijgen maar toen de tegenstander een actie wilde maken en even uit balans was sloeg Tim toe met een snelle worp die ippon opleverde.

De twee wedstrijden daarna gingen verloren door een scheidsrechtersbeslissing. Ook de laatse wedstrijd ging verloren door een beslissing van de scheidsrechter alhoewel daar misschien meer in gezeten had. Tim had te weinig punten voor de finaleronde maar heeft geen punten tegen gekregen en hij kan het vizier weer richten op een volgend toernooi.


30-12-2019 Lees meer

Een poos geleden heeft onze penningmeester de club aangemeld voor de statiegeldactie van de Coop. Kortgeleden kregen wij bericht dat wij zijn uitgekozen voor de lokale statiegeldactie!

11-12-2019 Lees meer

Op woensdag 27 november werden in de sportzaal van Stad en Esch de halfjaarlijkse judo examens gehouden bij judovereniging Jigotai.

28-11-2019 Lees meer

Tim heeft meegedaan aan het Sneeker Beker Toernooi, een leuk toernooi met na afloop van de wedstrijden nog een judo clinic.

24-11-2019 Lees meer

Op woensdag 6 november werd door Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies een cheque overhandigd aan de judotrainer en de penningmeester van judovereniging Jigotai.

06-11-2019 Lees meer

Op zaterdag 2 november werd het eerste Dorpentoernooi judo van het nieuwe seizoen gehouden in Noordwolde. Acht judoka’s van Jigotai deden daar aan mee.

03-11-2019 Lees meer

Op zaterdag 26 oktober gingen 3 judoka’s van Jigotai naar het judotoernooi van Judo Ryu Camminghaburen in Leeuwarden.

27-10-2019 Lees meer

Maandagavond 14 oktober werd in de Tamboer in Hoogeveen de finale avond gehouden van de Rabo Clubsupport. Ook judovereniging Jigotai deed mee met deze mooie actie en om de prijs in ontvangst te kunnen nemen was er ook een bestuurslid aanwezig.

15-10-2019 Lees meer

De kop is er weer af

06-09-2019 Lees meer