Judovereniging Jigotai

Welkom op de site van de judovereniging Jigotai

Laatste nieuws

Hier komen al onze laatste nieuws en nieuwtjes

Laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Agenda

Al onze evenementen en acties voor deze periode

In het zonnetje

Regelmatig zetten wij een van onze leden even in het zonnetje en geven wij een klein interview!

Dorpentoernooi Diever voor het laatst in het Dingspilhuus.

Op zaterdag 19 januari werd voor de laatste keer in het Dingspilhuus in Diever het Dorpentoernooi georganiseerd. Dit jaar zal de judovereniging Jigotai verhuizen naar Stad en Esch. Of het toernooi daar ook kan worden georganiseerd is nog niet zeker, maar het bestuur hoopt dat dit wel gerealiseerd kan worden. Het is vooral voor de beginnende judoka’s van de club erg leuk om hun allereerste wedstrijd in een vertrouwde omgeving te kunnen doen.


Voor Jigotai deden er maar liefst 16 judoka’s mee. In het eerste blok waren dit Sundor van der Kooij, Jay Walstra, Ravi en Selene Maas en Jelmer Kramer.
Sundor en Jay zaten in dezelfde poule en voor Sundor was het ook de eerste keer dat hij meedeed met een toernooi. In hun eerste wedstrijd moesten ze tegen elkaar en deze wedstrijd werd gewonnen door Jay. Sundor wist 2 wedstrijden te winnen en Jay won 4 wedstrijden.
Ook Selene en Jelmer zaten in dezelfde poule en moesten dus ook hun eerste wedstrijd tegen elkaar. Jelmer won deze wedstrijd met een wazari. Jelmer wist daarna nog 3 wedstrijden te winnen en Selene zette ook 1 wedstrijd op haar naam.
Ravi zat als enige judoka van Jigotai in een poule en moest dus de eer van Jigotai verdedigen. Dit deed hij met verve, want hij won al zijn wedstrijden.


In het tweede blok kwamen Mathis van der Meiden, Renz Koenders, Arjan Goettsch, Nathan Boerhof, Niels Kramer, Thijs Petersen en Olivier Driehuis op de mat. Renz en Arjan zaten in dezelfde poule en dat gold ook voor Nathan, Niels, Thijs en Olivier.
Mathis zat als enige van Jigotai in een poule en hij was bijzonder goed op dreef. Hij won al zijn wedstrijden met een Ippon. Renz had zijn dag niet en moest 4 keer het onderspit delven, Arjan wist 2 wedstrijden te winnen.
Nathan won 3 van zijn wedstrijden met een Ippon, Niels won 4 wedstrijden, waarvan 3 met een Ippon, Olivier won er 2 en Thijs wist zijn laatste wedstrijd nipt te winnen met een scheidsrechters beslissing.


Het laatste blok was het de beurt aan Vera Dijkema, Zara Mooij, Carly Kuijpers en Tije Jorritsma. Vera en Zara zaten in dezelfde poule en Carly en Tije ook. Het was voor alle vier de judoka’s hun eerste wedstrijd. Vera was erg goed bezig, want ze won 4 van de 5 wedstrijden, maar ook Zara deed het goed, want zij wist 2 wedstrijden met een Ippon te winnen. Tije had een erg goede dag, hij won al zijn wedstrijden, waarvan 3 met een Ippon. Carly had meer moeite met haar tegenstanders en moest helaas 4 keer het onderspit delven.


De volledige uitslag was als volgt:
1e plaats voor: Vera Dijkema, Tije Jorritsma, Ravi Maas, Jelmer Kramer en Mathis van der Meiden
2e plaats voor: Niels Kramer
3e plaats voor: Nathan Boerhof, Jay Walstra en Arjan Goettsch
4e plaats voor: Olivier Driehuis, Sundor van der Kooij, Zara Mooij, Carly Kuijpers, Selene Maas, Thijs Petersen en Renz Koenders.


Dorpentoernooi Westerbork

Op zaterdag 9 februari was er werd er weer een Dorpentoernooi judo gehouden, deze keer in Westerbork. Van de

judovereniging Jigotai deden er 10 judoka’s aan mee.

In het eerste gedeelte (blok) kwamen er 3 judoka’s van Jigotai aan de beurt: Jay Walstra en Ravi en Selene Maas. Ze zaten in verschillende poules. Jay won 4 van de 5 wedstrijden, waarvan 3 met een Ippon en 1 met een Wazari. Hij verloor de laatste wedstrijd tegen de nummer 1 van de poule.
Selene zat vanwege haar leeftijd in een wat zwaardere poule, maar wist toch nog een wedstrijd te winnen met een fraaie Wazari. Haar broertje Ravi had het deze keer moeilijker dan de vorige keer, hij zat nu ook in een wat zwaardere poule. Toch wist hij nog een wedstrijd met een Ippon te winnen.

In het tweede blok kwamen Robin Mols, Carly Kuipers, Niels Kramer, Olivier Driehuis en Thijs Petersen op de mat. Robin en Carly zaten in dezelfde poule, net als Olivier en Thijs.
Robin deed voor het eerst mee en hij was goed op dreef. Hij won 3 wedstrijden. Carly wist 1 wedstrijd met een mooie Ippon te winnen. Niels was ook goed op dreef, hij won 4 van de 5 wedstrijden met een Ippon.

Olivier en Thijs hadden het wat moeilijker, Olivier won 2 wedstrijden, waarvan 1 tegen Thijs en 1 op een scheidsrechtersbeslissing. Thijs deed erg goed zijn best en ondanks dat hij zich niet zomaar gewonnen gaf, wist hij geen enkele wedstrijd op zijn naam te zetten.

In het 3e en laatste blok kwamen Tije Jorritsma en Jelmer Kramer aan de beurt. Hun onderlinge wedstrijd wist Tije nipt te winnen en hij won er daarna nog 2 met een Ippon. Jelmer won 2 wedstrijden.

De uitslag voor de judoka’s van Jigotai was als volgt:

2e plaats: Jay Walstra, Robin Mols, Niels Kramer en Tije Jorritsma
3e plaats: Olivier Driehuis en Jelmer Kramer
4e plaats: Carly Kuijpers, Ravi Maas, Thijs Peters en Selene Maas.

Het volgende Dorpentoernooi is op 30 maart in Hoogeveen.


Tim presteerde goed in Slagharen

Na een aantal opstaptoernooien eind vorig jaar mocht Tim op 2 februari meedoen aan een wat groter toernooi. Het Noord Oost Judotoernooi in Slagharen.
Hij zat in een poule met 4 andere judoka's. De eerste wedstrijd ging helaas snel verloren tegen een zeer goede tegenstander. Maar Tim liet zich niet van de wijs brengen en de volgende wedstrijd won hij met een mooie worp die een Ippon opleverde.
De wedstrijd daarna verloor Tim door een snelle houdgreep van de tegenstander. In de allerlaatste wedstrijd maakte Tim de Wazari af met een houdgreep van 10 seconden wat winst betekende. Dit resulteerde in plek drie op het erepodium.