Judovereniging Jigotai

Welkom op de site van de judovereniging Jigotai

Nieuws en Nieuwtjes


Goede resultaten in Roden

Op zaterdag 11 november gingen Julian Bakker en Kyan Kuijpers van de judovereniging Jigotai naar het District Opstaptoernooi in Roden. Dit toernooi is het eerste grote toernooi waar de judoka’s aan mee kunnen doen wanneer zij (bijna) te goed zijn geworden voor de Dorpentoernooien.

Zowel Julian als Kyan vonden het best wel spannend om aan een dergelijk groot toernooi mee te doen.

Julian was als eerste aan de beurt en in zijn eerste wedstrijd liet hij zich behoorlijk verrassen, waardoor hij deze niet wist te winnen. Daardoor liet hij zich met zijn tweede wedstrijd niet opnieuw verrassen. Met een fraaie ippon wierp hij zijn tegenstander tegen de mat. In zijn derde wedstrijd herhaalde hij dit kunststukje, maar in zijn vierde tegenstander moest hij zijn meerdere erkennen. Daardoor was hij tweede in zijn poule en mocht hij naar de finalepoule. In deze finale wist hij ook nog een wedstrijd te winnen en daarmee bereikte hij een mooie 3e plaats.

Kyan kon in zijn eerste twee wedstrijden niet goed in zijn ritme komen. Zijn eerste wedstrijd verloor hij op een scheidsrechtersbeslissing en de tweede wedstrijd met een ippon. In zijn derde wedstrijd scoorde hij echter zelf een mooie ippon en zijn 4e wedstrijd verloor hij nipt met een scheidsrechtersbeslissing. In zijn laatste wedstrijd scoorde hij nog een mooie wazari, waardoor hij een keurige 4e plaats bereikte.
Goede resultaten voor Jigotai

Op zaterdag 14 oktober gingen maar liefst 14 judoka’s van de judovereniging Jigotai naar het Dorpentoernooi in Noordwolde. In het eerste blok kwamen Twan van Hurck, Jay Walstra en Tim Palma aan de beurt. Dit zijn de jongste judoka’s die alle drie voor het eerst aan een wedstrijd meededen. Jay wist 1 van de 4 wedstrijden te winnen en kwam daarmee op de 3e plaats. Twan won twee wedstrijden, beiden met 10 punten en daarbij veroverde hij de 2e plaats. Ook Tim won 2 van zijn wedstrijden en ook hij kwam daarbij op de 2e plaats. 

Daarna was het de beurt aan Renz Koenders, Rik van den Brandhof en Arjan Goettsch. Renz won zijn laatste wedstrijd en kwam daarmee op de 4e plaats. Rik won 2 van zijn wedstrijden met een Wazari, waarmee hij beslag wist te leggen op de 2e plek op het erepodium.
Arjan Goettsch was erg goed op dreef. Hij wist bijna al zijn wedstrijden te winnen met 10 punten. Daarmee wist hij de tweede plek op het erepodium te behalen.

In het laatste blok kwamen Eline Renkema, Maarten Klaver, Selene Maas, Kyan Kuijpers, Julian Bakker, Timothee Adema, Teus Hoogstraten en Damian Kuijpers op de mat. Sommigen in dezelfde poule, anderen met allemaal kinderen van andere clubs.
Eline Renkema was bijzonder goed op dreef. Zij won al haar wedstrijden en behaalde daarmee de hoogste plaats op het erepodium. Maarten en Selene zaten in dezelfde poule en Maarten wist 2 wedstrijden te winnen. Hij kwam daarmee op de 4e plaats. Ook Selene behaalde de 4e plek.
Julian Bakker won 1 wedstrijd en kwam daarmee op de 4e plaats, net als Kyan Kuijpers, die met 2 gewonnen wedstrijden ook op de 4e plaats kwam. Timothée wist 3 wedstrijden op zijn naam te zetten en kwam op de 3e plaats van het erepodium. Teus Hoogstraten wist 2 wedstrijden te winnen en kwam daarmee op de 4e plek. Damian Kuijpers was deze keer erg goed op dreef. Hij won 4 van de 5 wedstrijden en werd daarmee 1e in zijn poule.

De volledige uitslag is als volgt:

1e plaats:   Eline Renkema en Damian Kuijpers
2e plaats:   Twan van Hurck, Tim Palma, Rik van den Brandhof, Arjan Goettsch en Timothée Adema
3e plaats:   Jay Walstra
4e plaats:   Renz Koenders, Kyan Kuijpers, Maarten Klaver, Teus Hoogstraten, Selene Maas en Julian Bakker.

Op 2 december is er weer een Dorpentoernooi. Dan is het in de dojo van judovereniging Tachi in Beilen.


Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuws en nieuwtjes n.a.v. de laatste en een vooruitblik naar de komende periode

1.    Geen Appelactie dit jaar
        Hoewel de club de financiën goed gebruiken kan, hebben we helaas moeten besluiten om dit jaar geen Appelactie te         houden. Met het lage ledenaantal en het daarmee samenhangende lage vrijwilligersaantal ziet het bestuur geen         mogelijkheden om dit goed te organiseren. Het is belangrijk om geen slecht georganiseerde Appelactie te houden om zo de         goede reputatie van deze actie niet te bederven. Hoewel we ook nadenken over een ander soort actie, willen we daarmee         de mogelijkheid openhouden om later toch weer een Appelactie te kunnen houden.

2.      Judo clinics
        Omdat het ledenaantal ons behoorlijk zorgen baart, hebben we via Sport Drenthe en de gemeente een gesprek gehad over         ledenwerving en –behoud met Tim Jansen, beweegcoach bij de gemeente Westerveld. Tim gaat contacten leggen met de         scholen in de gemeente om na te gaan of er ook belangstelling is voor een judoclinic tijdens de gymlessen. Daarmee hopen         we de kinderen enthousiast te maken voor judo en daarmee nieuwe leden te werven.

3.      Rabobank Clubkasactie
        Over de Rabobank Clubkasactie hebben we nog geen nieuws. Hopelijk hebben veel mensen gestemd voor Jigotai en zal er         straks een mooi bedrag worden bijgeschreven op onze rekening. We houden u hier natuurlijk van op de hoogte.

4.      Judo examens
        In overleg met de trainer en diens supervisor zal het judo examen worden gehouden op woensdag 29 november. Dit is wat         later in het seizoen dan andere jaren. De examens in het voorjaar zullen dan ook verschuiven naar een latere datum.

5.      Mattenschoonmaak
        De matten zijn al geruime tijd niet gereinigd. Wie wil ons helpen om dit een keer te doen? Om dubbel werk te voorkomen         willen we dit doen voorafgaand aan de lessen, zodat de matten al gelegd zijn (allemaal!) en is het met 4 personen in een         klein half uurtje gedaan. De datum zullen we in overleg plannen. Opgeven via info@jigotai.nl.

6.     Sportpret 2018
        Het duurt nog wel even, maar in maart 2018 willen we weer meedoen met Sportpret. Om ook belangstellenden vanuit het         voortgezet onderwijs kennis te laten maken met judo, moet er wat geschoven worden met de tijden en zullen in die tijd         zowel groep 1 als groep 2 een kwartiertje eerder beginnen. Dit alles natuurlijk alleen als er voldoende belangstelling is. We         zullen u hier tijdig van op de hoogte brengen.

7.    Herfstvakantie
        Vanwege de herfstvakantie is er op 25 oktober geen judo.