Judovereniging Jigotai

Welkom op de site van de judovereniging Jigotai

Laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Agenda

Al onze evenementen en acties voor deze periode

Laatste nieuws

Hier komen al onze laatste nieuws en nieuwtjes

In het zonnetje

Regelmatig zetten wij een van onze leden even in het zonnetje en geven wij een klein interview!

Dorpentoernooi Diever voor het laatst in het Dingspilhuus.

Op zaterdag 19 januari werd voor de laatste keer in het Dingspilhuus in Diever het Dorpentoernooi georganiseerd. Dit jaar zal de judovereniging Jigotai verhuizen naar Stad en Esch. Of het toernooi daar ook kan worden georganiseerd is nog niet zeker, maar het bestuur hoopt dat dit wel gerealiseerd kan worden. Het is vooral voor de beginnende judoka’s van de club erg leuk om hun allereerste wedstrijd in een vertrouwde omgeving te kunnen doen.


Voor Jigotai deden er maar liefst 16 judoka’s mee. In het eerste blok waren dit Sundor van der Kooij, Jay Walstra, Ravi en Selene Maas en Jelmer Kramer.
Sundor en Jay zaten in dezelfde poule en voor Sundor was het ook de eerste keer dat hij meedeed met een toernooi. In hun eerste wedstrijd moesten ze tegen elkaar en deze wedstrijd werd gewonnen door Jay. Sundor wist 2 wedstrijden te winnen en Jay won 4 wedstrijden.
Ook Selene en Jelmer zaten in dezelfde poule en moesten dus ook hun eerste wedstrijd tegen elkaar. Jelmer won deze wedstrijd met een wazari. Jelmer wist daarna nog 3 wedstrijden te winnen en Selene zette ook 1 wedstrijd op haar naam.
Ravi zat als enige judoka van Jigotai in een poule en moest dus de eer van Jigotai verdedigen. Dit deed hij met verve, want hij won al zijn wedstrijden.


In het tweede blok kwamen Mathis van der Meiden, Renz Koenders, Arjan Goettsch, Nathan Boerhof, Niels Kramer, Thijs Petersen en Olivier Driehuis op de mat. Renz en Arjan zaten in dezelfde poule en dat gold ook voor Nathan, Niels, Thijs en Olivier.
Mathis zat als enige van Jigotai in een poule en hij was bijzonder goed op dreef. Hij won al zijn wedstrijden met een Ippon. Renz had zijn dag niet en moest 4 keer het onderspit delven, Arjan wist 2 wedstrijden te winnen.
Nathan won 3 van zijn wedstrijden met een Ippon, Niels won 4 wedstrijden, waarvan 3 met een Ippon, Olivier won er 2 en Thijs wist zijn laatste wedstrijd nipt te winnen met een scheidsrechters beslissing.


Het laatste blok was het de beurt aan Vera Dijkema, Zara Mooij, Carly Kuijpers en Tije Jorritsma. Vera en Zara zaten in dezelfde poule en Carly en Tije ook. Het was voor alle vier de judoka’s hun eerste wedstrijd. Vera was erg goed bezig, want ze won 4 van de 5 wedstrijden, maar ook Zara deed het goed, want zij wist 2 wedstrijden met een Ippon te winnen. Tije had een erg goede dag, hij won al zijn wedstrijden, waarvan 3 met een Ippon. Carly had meer moeite met haar tegenstanders en moest helaas 4 keer het onderspit delven.


De volledige uitslag was als volgt:
1e plaats voor: Vera Dijkema, Tije Jorritsma, Ravi Maas, Jelmer Kramer en Mathis van der Meiden
2e plaats voor: Niels Kramer
3e plaats voor: Nathan Boerhof, Jay Walstra en Arjan Goettsch
4e plaats voor: Olivier Driehuis, Sundor van der Kooij, Zara Mooij, Carly Kuijpers, Selene Maas, Thijs Petersen en Renz Koenders.


Dorpentoernooi Westerbork

Op zaterdag 9 februari was er werd er weer een Dorpentoernooi judo gehouden, deze keer in Westerbork. Van de judovereniging Jigotai deden er 10 judoka’s aan mee.

In het eerste gedeelte (blok) kwamen er 3 judoka’s van Jigotai aan de beurt: Jay Walstra en Ravi en Selene Maas. Ze zaten in verschillende poules. Jay won 4 van de 5 wedstrijden, waarvan 3 met een Ippon en 1 met een Wazari. Hij verloor de laatste wedstrijd tegen de nummer 1 van de poule.
Selene zat vanwege haar leeftijd in een wat zwaardere poule, maar wist toch nog een wedstrijd te winnen met een fraaie Wazari. Haar broertje Ravi had het deze keer moeilijker dan de vorige keer, hij zat nu ook in een wat zwaardere poule. Toch wist hij nog een wedstrijd met een Ippon te winnen.

In het tweede blok kwamen Robin Mols, Carly Kuipers, Niels Kramer, Olivier Driehuis en Thijs Petersen op de mat. Robin en Carly zaten in dezelfde poule, net als Olivier en Thijs.
Robin deed voor het eerst mee en hij was goed op dreef. Hij won 3 wedstrijden. Carly wist 1 wedstrijd met een mooie Ippon te winnen. Niels was ook goed op dreef, hij won 4 van de 5 wedstrijden met een Ippon.

Olivier en Thijs hadden het wat moeilijker, Olivier won 2 wedstrijden, waarvan 1 tegen Thijs en 1 op een scheidsrechtersbeslissing. Thijs deed erg goed zijn best en ondanks dat hij zich niet zomaar gewonnen gaf, wist hij geen enkele wedstrijd op zijn naam te zetten.

In het 3e en laatste blok kwamen Tije Jorritsma en Jelmer Kramer aan de beurt. Hun onderlinge wedstrijd wist Tije nipt te winnen en hij won er daarna nog 2 met een Ippon. Jelmer won 2 wedstrijden.

De uitslag voor de judoka’s van Jigotai was als volgt:

2e plaats: Jay Walstra, Robin Mols, Niels Kramer en Tije Jorritsma
3e plaats: Olivier Driehuis en Jelmer Kramer
4e plaats: Carly Kuijpers, Ravi Maas, Thijs Peters en Selene Maas.

Het volgende Dorpentoernooi is op 30 maart in Hoogeveen.


Tim presteerde goed in Slagharen

Na een aantal opstaptoernooien eind vorig jaar mocht Tim op 2 februari meedoen aan een wat groter toernooi. Het Noord Oost Judotoernooi in Slagharen.
Hij zat in een poule met 4 andere judoka's. De eerste wedstrijd ging helaas snel verloren tegen een zeer goede tegenstander. Maar Tim liet zich niet van de wijs brengen en de volgende wedstrijd won hij met een mooie worp die een Ippon opleverde.
De wedstrijd daarna verloor Tim door een snelle houdgreep van de tegenstander. In de allerlaatste wedstrijd maakte Tim de Wazari af met een houdgreep van 10 seconden wat winst betekende. Dit resulteerde in plek drie op het erepodium.


Komende zaterdag Dorpentoernooi Diever

Op zaterdag 19 januari zal in ons eigen Dingspilhuus het Dorpentoernooi worden gehouden. Maar liefst 15 van onze eigen judoka's doen hieraan mee! Daarbuiten komen nog zo'n 20 vrijwilligers helpen met de organisatie, van het leggen van de matten tot de weging en de jurytafels.

We wensen iedereen veel succes!

Zodra de uitslagen bekend zijn, komen die op deze site!Jigotai sluit het jaar af met ouder/kind les

Op woensdag 19 december werd de laatste les van het judojaar 2018 afgesloten met een gezellige ouder/kind judoles. Alle leden mochten op deze dag hun vader of moeder meebrengen. Op deze manier kunnen de kinderen aan hun ouders laten zien wat er zoal geleerd wordt tijdens een judoles en vooral ook dat judo een leuke sport is.

Zoals altijd was het weer een leuke gebeurtenis en werd er veel gelachen en gestoeid. Na afloop was er voor iedereen nog een lekkere kerstrtactatie.

We wensen iedereen fijne feestdagen, een veilige jaarwisseling en een sportief 2019!Goede resultaten van Jigotai bij het Dorpentoernooi Beilen


Op zaterdag 8 december bij sportschool Anybody in Beilen het tweede Dorpentoernooi van dit seizoen gehouden. Er waren 67 kinderen opgegeven, waarvan er 8 van Judovereniging Jigotai waren.


In het eerste blok kwamen de meeste judoka’s van Jigotai aan de beurt Olivier Driehuis, Jelmer Kramer en Selene Maas zaten alle drie in dezelfde poule. Jelmer en Olivier moesten in hun eerste wedstrijd tegen elkaar. Jelmer won deze wedstrijd en ook de wedstrijd tegen Selene wist hij in zijn voordeel te beslissen. De 2 wedstrijden daarna verloor hij, maar daarmee behaalde hij toch nog een derde plaats. Olivier wist in totaal 3 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met een Ippon en werd daarmee 1e. Selene wist jammer genoeg geen van de wedstrijden te winnen, hoewel ze zich echt niet zomaar gewonnen gaf. Zij behaalde daarmee een 4e plaats.

Ravi Maas en Thijs Petersen zaten ieder in een andere poule, dit vanwege hun verschil in leeftijd en ervaring. Beiden wisten 2 wedstrijden op hun naam te zetten en behaalden beiden een 4e plaats.


In het tweede blok kwam van Jigotai alleen Mathis op de mat. Hij zat in een behoorlijk zware poule, maar wist zich goed te weren. Hij won 3 wedstrijden, waarvan 2 met een Ippon, hij behaalde daarmee een zilveren medaille.


In het derde en laatste blok kwamen Renz Koenders en Niels Kramer aan de beurt, allebei in een andere poule. Renz wist 4 wedstrijden te winnen, alle vier met een Ippon. Ook hij behaalde een zilveren medaille. Voor Niels was het zijn eerste Dorpentoernooi. Hij won 2 wedstrijden met een Wazari, wat goed was voor een 3e plaats.


De volledige uitslag is als volgt:
1e plaats: Olivier Driehuis
2e plaats: Mathis van der Meiden en Renz Koenders
3e plaats: Ravi Maas, Jelmer Kramer en Niels Kramer
4e plaats: Thijs Peters en Selene Maas.


Goede resultaten van Jigotai bij het Dorpentoernooi Noordwolde


Op zaterdag 13 oktober werd in het MFC Het Vlechtwerk in Noordwolde het eerste Dorpentoernooi van dit seizoen gehouden. Er waren 63 kinderen opgegeven, waarvan er 8 van Judovereniging Jigotai waren.


In het eerste blok kwamen de meeste judoka’s van Jigotai aan de beurt. Renz Koenders en Ravi Maas zaten beide in dezelfde poule en in hun eerste wedstrijd werd er tegen elkaar gestreden, wat eindigde in een mooie Ippon voor Renz. Daarna was Renz goed op dreef en wist nog 3 wedstrijden te winnen.

Ravi had het een stuk moeilijker. Hij deed voor het eerst mee aan een echte wedstrijd en wist gelukkig zijn laatste wedstrijd te winnen met een Wazari.

Jelmer Kramer, Thijs Petersen, Selena Maas en Kasper Oosterhof zaten alle vier in dezelfde poule. Jelmer en Thijs moesten in hun eerste wedstrijd tegen elkaar, net als Kasper en Selene. Jelmer won deze wedstrijd en ook de wedstrijd tegen Selene wist hij in zijn voordeel te beslissen. Thijs won van Kasper en Selene en wist in totaal 3 wedstrijden te winnen allemaal met een Ippon. Kasper won daarna nog 2 wedstrijden, waaronder die van Jelmer. Selene wist jammer genoeg geen van de wedstrijden te winnen, hoewel ze zich echt niet zomaar gewonnen gaf.


In het tweede blok kwamen Maarten Klaver en de laatste judoka van Jigotai op de mat, allebei in een andere poule. Maarten zat in een moeilijke poule, maar wist toch 1 wedstrijd te winnen. De laatste judoka van Jigotai behaalde een 2e plaats.


De volledige uitslag is als volgt:
2e plaats: Thijs Petersen
3e plaats: Kasper Oosterhof en Renz Koenders
4e plaats: Maarten Klaver, Jelmer Kramer, Selene Maas en Ravi Maas.


Clubdag Jigotai geslaagd

Als eerste bijzondere activiteit in het nieuwe seizoen hebben we met elkaar een clubdag gehouden. Hoewel de weersomstandigheden niet geweldig waren, hadden we besloten om het toch door te laten gaan en daar hebben we geen spijt van gekregen!

Na aankomst bij de parkeerplaats zijn we met elkaar het bos ingegaan en hebben we een spel gespeeld. Dit spel was gebaseerd op het “levend stratego”, waarbij je een kaart van de tegenstander moest winnen. Dit was erg leuk en daarom werd het spel ook nog een tweede keer gespeeld. Na afloop kregen we allemaal een bekertje limonade met een lekkere eierkoek.

Jammer genoeg begon het toen flink te regenen en hebben we besloten om maar meteen naar de snackbar van het “Hunebed” te gaan. Daar kregen we een bakje patat met een snack en voor wie dat niet wilde was er een tosti.

Het was inmiddels weer droog geworden en er werd met elkaar besloten om nog een keer naar het bos te gaan voor een ander spel. Ook dit spel was zo leuk, dat er eigenlijk geen tijd meer overbleef voor de speeltuin. Na afloop van het spel werden er zakjes met snoepjes uitgedeeld en bij de auto was er nog drinken voor iedereen, waarna we weer gezamenlijk richting de speeltuin van snackbar het Hunebed togen. Daar aangekomen mochten de meeste kinderen nog weer even de speeltuin in, hoewel er al een aantal ouders waren die ze kwamen ophalen.
Er kwam een abrupt einde aan de dag door een flinke regenbui, maar gelukkig zaten de meeste kinderen al in de auto of binnen bij de snackbar.

Het was een leuke dag en we hopen dat iedereen ervan genoten heeft.


Jigotai sluit het seizoen af met ouder/kind les en mooie prijzen!

Op woensdag 4 juli werd de laatste les van het judoseizoen 2017/2018 afgesloten met een gezellige ouder/kind judoles. Alle leden mochten op deze dag hun vader of moeder meebrengen. Op deze manier kunnen de kinderen aan hun ouders laten zien wat er zoal geleerd wordt tijdens een judoles en vooral ook dat judo een leuke sport is.

Dat je ook af en toe een mooie prijs kunt winnen met judo is natuurlijk ook nog iets om trots op te zijn en het is dan ook erg leuk om zo’n mooie prijs in ontvangst te nemen in aanwezigheid van je ouders. En die kans was er vandaag, want zoals gebruikelijk werden er tijdens deze les prijzen uitgereikt aan de meest succesvolle judoka’s. Voor elke wedstrijd waaraan wordt meegedaan ontvangen de judoka’s een aantal punten en zo ontstaat er een “wedstrijdladder”. Meedoen is belangrijker dan winnen. Dit meedoen wordt dan ook gewaardeerd met 10 punten, de plaatsing met resp. 5, 4, 3, 2 of 1 extra punt. Hoe hoger het puntenaantal hoe mooier de prijs.

De 1e prijs was voor Tim Palma (98 punten), de 2e voor Julian Bakker (80 punten) en Eline Renkema (75 punten) behaalde de 3e plaats.

Jasper Renkema (72 punten), Timothée Adema (70 punten) en Rik van den Brandhof (67 punten) waren respectievelijk 4e,5e en 6e. Teus Hoogstraten (66 punten) en Selene Maas (63 punten) behaalden de 7e en 8e plaats. Alle winnaars ontvingen een mooie beker in verschillende formaten.

Kyan Kuijpers (67 punten en gedeeld 6e), Renz Koenders (50 punten en 9e plaats) en Damian Kuijpers (44 punten en 10e plaats), konden om verschillende redenen niet aanwezig zijn.

Op 5 september beginnen de lessen weer voor het nieuwe seizoen, met voor iedereen weer evenveel kans om een mooie prijs in de wacht te slepen.

Resultaten van Jigotai bij het Dorpentoernooi Meppel


Op zaterdag 26 mei werd in de dojo van Sonkei Budo Meppel het laatste Dorpentoernooi van dit seizoen gehouden. Er hadden zich 65 kinderen opgegeven, waarvan er 10 van Judovereniging Jigotai waren.

In het eerste blok kwamen Tim Palma (zie foto) en Teus Hoogstraten aan de beurt. Teus begon niet erg goed en verloor zijn eerste 2 wedstrijden. Toen kreeg hij de smaak te pakken en vervolgens wist hij 3 wedstrijden op zijn naam te zetten, wat goed was voor een mooie 3e plaats.

Tim ging direct voortvarend te werk en wist al zijn wedstrijden met Ippon te winnen, wat natuurlijk resulteerde in een 1e plaats. Hij kreeg tevens zijn einddiploma en mag nu naar de grotere toernooien.

In het tweede blok kwamen Jasper Renkema en Selene Maas op de mat. Door het onverwacht wegblijven van een aantal deelnemers kwam Selene in een zware poule terecht. Hoewel zij zich zeker niet zomaar gewonnen gaf, moest ze genoegen nemen met een 4e plaats. Jasper wist 2 wedstrijden nipt op zijn naam te zetten en werd daarmee 2e.

In het laatste blok kwamen de 6 overige leden van Jigotai aan de beurt. Jelmer Kramer en Kasper Oosterhof zaten beiden in dezelfde poule, zij werden respectievelijk 4e en 3e. Arjan Goettsch moest flink aan de bak Hij zat in een zware poule, maar wist toch nog 1 wedstrijd op zijn naam te zetten. Hij behaalde daarmee een 4e plaats. Julian Bakker en Thijs Petersen zaten beiden in dezelfde poule. Julian wist alle wedstrijden met Ippon te winnen en kwam daarmee op de hoogste trede van het erepodium. Thijs won 2 wedstrijden en werd 2e. Eline Renkema wist 1 wedstrijd te winnen en werd daarmee 4e in haar poule.

De volledige uitslag is als volgt:
1e plaats: Tim Palma en Julian Bakker
2e plaats: Jasper Renkema en Thijs Petersen
3e plaats: Teus Hoogstraten en Kasper Oosterhof
4e plaats: Selene Maas, Jelmer Kramer, Arjan Goettsch en Eline Renkema.

Leden Jigotai collecteren voor Oranjefonds

Van 22 t/m 26 mei zal er door alle leden van de judovereniging Jigotai in de gehele gemeente Westerveld worden gecollecteerd voor het Oranjefonds. Het Oranjefonds is dé collecte voor een sociaal en verbonden Nederland en de helft van het opgehaalde geld mag besteed worden aan de eigen club. De overige gelden gaan naar sociale initiatieven in de omgeving, dus iedereen kan hier profijt van hebben. De leden (en hun ouders) collecteren dus niet alleen voor het Oranjefonds, maar ook voor iedereen in de omgeving.

Toen het bestuur van Jigotai het aanbod kreeg om mee te doen met deze collecte, zagen zij direct de meerwaarde hiervan in. Niet alleen leren de leden zo om hun steentje bij te dragen aan de maatschappij, maar ook kunnen zij op deze manier zelf geld bij elkaar brengen om materialen voor de club te kunnen kopen of om een leuk uitje te kunnen houden met elkaar.

Het bestuur hoopt dan ook dat de kinderen leuke ervaringen zullen opdoen met het collecteren, zodat zij zich in de toekomst vaker voor sociale initiatieven zullen willen inzetten.


Blije gezichten bij Judo examens van Jigotai

Op woensdag 25 april werd in het Dingspilhuus in Diever het judo examen afgenomen. Alle 37 leden deden examen en ze zijn allemaal geslaagd. De meeste judoka’s gingen 1 slip omhoog, een aantal gingen met 2 slips omhoog en een enkele judoka wist een nieuwe kleur band te behalen. Er waren ook twee judoka’s die nog maar erg kort op judo zitten, zij verdienden een mooi niveaudiploma.

De uitslag was als volgt:                                                                                                       


In groep 1:

Niveau 2 diploma:  
Wouter van Voorst
Witte band met gele slip:    
Tije Jorritsma, Mark Klaver, Sundor van der Kooij, Jelmer Kramer, Carly Kuijpers, Jurre Mestemakers en Thijs Petersen
Witte band met oranje slip:
Lana Dijkstra, Jay Walstra en Twan van Hurk
Witte band met bruine slip:
Renz Koenders


In groep 2:

Niveau 1 diploma:
Niels Luiten
Witte band met gele slip:
Nathan Boerhof, Mathis van der Meiden en Kasper Oosterhof
Witte band met oranje slip:
Maarten Klaver en Selene Maas
Witte band met groene slip:
Tim Palma
Witte band met bruine slip:
Arjan Goettsch en Rik van den Brandhof
Gele band:
Timothé Adema, Julian Bakker, Damian Kuijpers en Kyan Kuijpers
Gele band met groene slip:
Jasper Renkema
Gele band met blauwe slip:
Eline Renkema
Gele band met bruine slip:
Teus Hoogstraten
Groene band met bruine slip:
Lucas Meijer
Blauwe band:
Ivan Vrieling