Judovereniging Jigotai

Welkom op de site van de judovereniging Jigotai

Judo examens bij Jigotai

Op woensdag 15 juni werden er weer judo examens afgenomen bij judovereniging Jigotai in Diever. Ruim 35 leden mochten examen doen en zij zetten allen natuurlijk hun beste beentje voor. Alle judoka’s zijn geslaagd voor een volgende slip, enkelen mochten een slip overslaan en 4 judoka’s kregen een ander kleur band. Meester Bass was erg trots op zijn pupillen en was erg tevreden over hun vorderingen.

Uit uitslag was als volgt:

Witte band met Gele slip:          Sten Doorten en Jorick Timmerman

Witte band met Oranje slip:       Albert Benthem, Tycho Colijn, Dani Coolen, Quinten van der Hoorn en Sven Rosink

Witte band met Groene slip:      Ryan Simonis, Jasmine Vranken en Vai de Vries

Witte band met Blauwe slip:      Tim Alferink, Daan Berends, Gideon Driehuis en Serena Ike

Witte band met Bruine slip:       Charlotte Proost

Gele Band:                               Irene Dijkema en Joël de Woo                                                                                    

Gele band met Oranje slip:       Simeon van der Iest   

Gele band met Groene slip:      Robin Mols en Wouter van Voorst.   

Gele band met Blauwe slip:      Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas en Zara Mooij

Gele band met Bruine slip:        Selena Maas

Oranje Band:                            Nathan Boerhof en Lana Dijkstra                                                                                              

Mocht u hier een naam missen, dan heeft dit te maken met het privacy beleid!                                                                                              


Jigotai presteerde goed bij eerste Dorpentoernooi

Na ruim 2 jaar kon er eindelijk weer een Dorpentoernooi worden gehouden, deze keer in Meppel. Een Dorpentoernooi is een judotoernooi voor beginnende en iets gevorderde judoka’s en is een samenwerking tussen de judoverenigingen uit Diever, Beilen, Meppel, Noordwolde, Ruinen en Westerbork.

Op 11 juni was het dan eindelijk zover en hadden 20 judoka’s van Jigotai zich opgegeven voor dit toernooi en uiteindelijk deden er 19 judoka’s mee, er was 1 afmelding vanwege ziekte.

Om 12.00 uur gingen de wedstrijden van start en kwamen Dani Coolen, Charlotte Proost, Quinten van der Hoorn, Ryan Simonis, Sven Rosink, Albert Benthem en Sten Doorten aan de beurt.
Dani mocht drie wedstrijden judoën en wist alle drie te winnen met een Ippon.
Charlotte, Quinten en Ryan zaten samen met nog 3 andere kinderen in een poule. Ryan won al zijn 5 wedstrijden, 3 met een Ippon en 2 met een Wazari. Charlotte won 4 van de 5 wedstrijden met een Ippon en Quinten won er 2 met een Ippon.
Sven Rosink, Albert Benthem en Sten Doorten zaten ook samen met nog 2 andere judoka’s in en poule. Ze kregen flinke tegenstand, maar alle drie de judoka’s weerden zich goed, wat resulteerde in een 3e en twee 4e plaatsen.

In het tweede blok kwamen Tibbe de Groot, Jasmine Vranken en Rune Smets op de mat, ieder in een eigen poule. Tibbe wist 3 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met Ippon. Jasmine won er eentje met een mooie Ippon en ook Rune wist 1 wedstrijd op zijn naam te zetten.

In het derde en laatste blok kwamen Simeon van der Iest, Daan Berends, Tycho Colijn, Gideon Driehuis, Robin Mols, Zara Mooi, Ravi Maas en Sam Berends in verschillende poules aan de beurt.
Simeon wist al zijn 5 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met een Ippon. Hij werd eerste in zijn poule en kreeg ook de Kanjerbeker uitgereikt omdat hij al voor de 5e keer meedeed. Tevens kreeg hij zijn einddiploma: hij heeft nu voldoende wedstrijdervaring om met de grotere wedstrijden mee te gaan doen.
Daan, Tycho en Gideon zaten samen in een poule met nog 4 andere judoka’s. Daan was erg goed op dreef, hij won 5 van zijn 6 wedstrijden met een Ippon. Gideon won 4 wedstrijden, waarvan 1 met een Ippon en Tycho wist 1 wedstrijd op zijn naam te zetten.
Robin kon 6 wedstrijden judoën en Zara, Ravi en Sam zaten ieder in een poule van 5 judoka’s. Robin won 5 van zijn 6 wedstrijden, Ravi won er 3 en Zara en Sam wisten ieder 2 wedstrijden op hun naam te zetten.

De uitslag was als volgt:

1e plaats: Dani Coolen, Ryan Simonis, Simeon van der Iest en Robin Mols

2e plaats:          Charlotte Proost, Daan Berends en Ravi Maas

3e plaats:          Sven Rosink, Tibbe de Groot, Gideon Driehuis, Zara Mooi, Thomas Zantinge en Sam Berends

4e plaats:          Quinten van der Hoorn, Sten Doorten, Jasmine Vranken, Albert Benthem, Rune Smets en Tycho Colijn.


  

  13 judoka's gingen naar de Sport- en Spelmiddag in Drachten

Op zaterdag 28 mei om 13.00 uur was er door de Judo Bond Nederland een leuke sport- en spelmiddag georganiseerd in het Sportcentrum Drachten. Met 70 aanmeldingen van verschillende judo verenigingen waaronder 13 van Jigotai was de mat goed gevuld.

Om te beginnen was er een kort welkomstwoord van de districtsvoorzitter. Vervolgens begonnen topjudoka’s Sanne van Dijke en Margriet Bergstra met hun les van 90 minuten. De les begon met het netjes groeten van elkaar om aansluitend in een spelletjes vorm de warming-up te geven.

Tijdens de les werd er aandacht besteed aan de ne-waza, grondtechnieken van de judo. Technieken om uit houdgrepen van de tegenstander te komen en meer. Een korte drinkpauze om vervolgens een aantal tachi waza, staande technieken, te trainen. Het was leuk om te zien dat iedereen enthousiast mee deed.

Na de les werden Sanne en Margriet bedankt voor hun les en kregen zij een Fries Suikerbrood. De judoka’s hadden nu de kans om een handtekening te scoren van Sanne en Margriet in hun judopaspoort. Vervolgens hebben wij geprobeerd om iedereen van Jigotai bij elkaar te krijgen om met Sanne en Margriet een groepsfoto te maken.

Na de handtekeningen en foto’s werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep ging naar de apenkooi en de andere groep kreeg een leuke korte judoles van Cees Roest. Cees Roest is districtsbestuurder van de JBN en heeft na een vervelend ongeluk met zijn auto een dwarslaesie opgelopen. Niettemin doet hij nog steeds aan judo en heeft het zelfs gepresteerd om judoleraar te worden en geeft hij ook les in Marum en Drachten.

Het was een zeer geslaagde middag met alleen maar lachende en sportieve kinderen.

  

Nieuwe statuten Jigotai


Jigotai is weer klaar voor de toekomst. Onze statuten zijn vernieuwd en voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.
In deze wet is het besturen van een vereniging en verdeling van taken beter geregeld en zijn er strengere regels voor besluitvorming en verantwoordelijkheden. Het afgelopen jaar is hier door het bestuur hard aan gewerkt met hulp van De Werven Notarissen uit Oosterwolde. Zij hebben ons prima door het hele proces heen geloodst.Winst voor judoka’s van Jigotai

Eindelijk was het weer mogelijk om een judotoernooi te organiseren en om er weer een beetje in te komen, hebben de judoleraren van Judovereniging Jigotai uit Diever en Judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen een klein onderling toernooitje georganiseerd.

Dit toernooi werd gehouden op woensdag 20 april, tijdens de gewone trainingsavond van Jigotai in de sportzaal van Hart van Diever in Diever.
Ruim 50 judoka’s deden mee, allemaal in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse.

Als eerste waren de jongste judoka’s aan de beurt en in de twee daaropvolgende blokken kwamen steeds wat oudere judoka’s op de mat.

De uitslag van de judoka’s van Jigotai was als volgt:

1e plaats:          Vai de Vries, Jasmine Vranken, Zara Mooi, Sam Berends en Niels Kramer.
2e plaats:          Jorick Timmerman, Sven Rosink,Tim Alferink, Charlotte Proost, Lana Dijkstra                         en Gideon Driehuis.
3e plaats:          Ryan Simonis, Simeon v.d. Iest, Thomas Zantinge, Linn Gierveld, Robin Mols                         en Joel de Woo.
4e plaats:          Dani Coolen, Hugo Klaster, Quinten van Hoorn, Irene Dijkema, Sten Doorten,                         Rune Smets, Wouter van Voorst, Marijn Kooman, Ravi Maas, Nathan                         Boerhof, Serena Ike, Cody de Kraag, Albert Benthem, Olivier, Huiberts, Daan                                                                                                                         Berends, Tycho Colijn en Selene Maas.

Binnenkort zullen de judoka’s van Jigotai naar Ruinen gaan tijdens de gewone trainingsavond van Jigoro Kano om daar mee te doen aan een onderling toernooi.


Algemene ledenvergadering op 13 april

Op 13 april is er een belangrijke Algemene Ledenvergadering, er staat een statutenwijziging en een contributieverhoging op de agenda. Om door te kunnen gaan met de (verpichte) statutenwijziging moet er tweederde van de leden/ouderleden aanwezig zijn. Lukt dit niet, dan is er een week later opnieuw een vergadering. Komt dus allen.

De agenda en vergaderstukken zijn reeds toegestuurd, maar kunt u ook opvragen via info@jigotai.nlJudo examens bij Jigotai


Op woensdag 10 november werden er weer judo examens gehouden bij Judo-vereniging Jigotai. Ondanks de coronabeperkingen konden alle leden examen doen. Er mochten ook weer ouders komen kijken, al was het dan wel op vertoon van de QR code.

De ouders waren allemaal super trots op de examenkandidaten en ook judoleraar Bass was erg tevreden. Hij was erg blij om te zien dat er zo goed was opgelet en dat iedereen de soms lastige technieken toch goed had onthouden.


De volledige uitslag was als volgt:

Witte Band/Gele slip:
Albert Benthem, Cody de Kraag, Hugo Klaster, Jurre Drenth, Quinten van der Hoorn, Sven Rosink, Thomas Zantinge en Tycho Colijn

Witte Band/Oranje slip:
Vai de Vries en Ryan Simonis

Witte Band/Groene slip:
Charlotte Proost, Daan Berends, Gideon Driehuis, Serena Ike en Tim Alferink,

Witte Band/Bruine slip:
Irene Dijkema en Joel de Woo

Gele Band:
Simeon van der Iest

Gele Band/Oranje slip:
Robin Mols en Wouter van Voorst

Gele band/Groene slip:
Linn Gierveld, Ravi Maas, Sam Berends, Tije Jorritsma, Vera Dijkema en Zara Mooij

Gele band/Blauwe slip:
Selene Maas

Gele band/Bruine slip:
Lana Dijkstra en Nathan Boerhof

Oranje band:
David Boerhof, Floris Berends en Niels ike

Groene band:
Timothée Adema en Niels Kramer

Jigotai opent de deuren tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Judovereniging Jigotai grijpt de Nationale Sportweek aan om de jeugd en volwassenen te laten ontdekken wat Judo met je doet.

Lees meer

Judo examens bij seizoensafsluiting Jigotai,

Op woensdag 30 juni werden er na een lange periode weer judo examens gehouden bij Judo-vereniging Jigotai

Lees meer

Jigotai actie “Gun je kind judo” De jeugd in beweging

Om juist in deze barre corona-tijden de jongste jeugd in beweging te krijgen stellen Judo Bond Nederland en zijn aangesloten clubs 100.000 gratis judolessen ter beschikking.

Lees meer

Jigotai is weer begonnen met de training

Op woensdag 31maart is de judo-vereniging Jigotai weer begonnen met de lessen. Het waren weliswaar nog geen echte judolessen en ook waren niet alle leden aanwezig. Er kon namelijk alleen buiten les worden gegeven en de judoleraar Bass had een gevarieerd programma met judo oefeningen en spel.

Vanwege de coronamaatregelen moesten de leden zich wel opgeven en mochten de volwassen leden nog steeds niet meedoen. Toch was het een geslaagde buitenles en als het weer het toelaat, zal er voorlopig buiten worden getraind.

Lees meer

Judo speur/puzzeltocht

We zitten alweer een tijdje in de 2e lockdown, en hoe graag we weer als judovereniging willen starten met alle activiteiten, helaas weten we nog niet wanneer we samen op de judomat mogen staan, en onze judo vrienden en leraar weer kunnen zien.

Maar gelukkig kunnen we wel samen andere activiteiten doen, in de buitenlucht met in achtneming van alle corona maatregelen.

Lees meer

Judo examens bij Jigotai,

Op woensdag 18 november werden er na een lange periode weer judo examens gehouden bij Judovereniging Jigotai.

Lees meer

Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies sponsort Jigotai

Evenals vorig jaar ontvangt Jigotai dit seizoen wederom een mooi sponsorbedrag van Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies.

Lees meer

Nationale Sportweek

Jigotai doet mee!

Lees meer

We zijn weer begonnen!

Op 19 augustus zijn we weer begonnen.

Lees meer

Afsluiting van een bijzonder seizoen

De judoka's van judovereniging Jigotai hebben het seizoen afgesloten met een buitentraining.

Lees meer

Prachtig resultaat lege flessen actie COOP

Tot het eind van de maand maart konden er lege flessen worden ingeleverd bij de Coop in Diever en dat heeft u (en blijkbaar vele sympathisanten met u) gedaan!

Iedereen die hier aan heeft bijgedragen, heel hartelijke dank! We hebben namelijk het prachtige bedrag van bijna 1317 euro mogen ontvangen! Wat een SUPER COOP!

Lees meer

Judovereniging Jigotai weer actief

Door de versoepeling van de Corona maatregelen is het voor de judoka's van Judovereniging Jigotai uit Diever ook weer mogelijk om met elkaar buiten te trainen.

Lees meer

Jigotai partner van Sport- en preventieakkoord gemeente Westerveld

De ambitie en het hoofddoel van dit akkoord is dat sport en bewegen bijdraagt aan een gezond Westerveld. Dit kunnen we bereiken door in te zetten op vitale sportclubs en een duurzame sport- en beweeg infrastructuur in Westerveld.

Belangrijk doel van het proces tot lokaal sport- en preventieakkoord is dat de samenwerking tussen sportverenigingen in Westerveld wordt versterkt en er gezamenlijk trajecten op gestart gaan worden. Door ons als partner te verbinden onderschrijven we de ambities voor een gezond Westerveld met gezonde sportaanbieders. Daar staan wij als Jigotai uiteraard volledig achter!

Voor meer informatie:

https://sportdrenthe.nl/sportakkoordwesterveld/

Lees meer

Judolessen voorlopig afgelast

Vandaag is er besloten om het advies van de regering en de Judo Bond Nederland op te volgen en de judolessen tot nader order af te gelasten.

Lees meer

Goede resultaten voor judoka’s van Jigotai in Westerbork

Op zaterdag 7 maart werd er weer een judotoernooi voor de beginnende en minder ervaren judoka’s gehouden in Westerbork. Deze keer was er ook een nieuwe club bijgekomen, hoewel Judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen in het verleden ook al aangesloten was bij het Dorpentoernooi Noord Nederland. Er deden ruim 70 judoka’s mee en voor Jigotai waren dat er 7.

Lees meer

Tim presteerde goed bij het DK-12 in Kollum

Tim Palma heeft voor het eerst meegedaan aan het District Kampioenschap voor judoka’s tot 12 jaar in Kollum.

Lees meer

Dorpentoernooi in Hoogeveen met wisselend succes voor Jigotai

Op zaterdag 8 februari werd er weer een Dorpentoernooi gehouden en deze keer was het in het Activum in Hoogeveen. Van Jigotai hadden 10 judoka’s zich hiervoor ingeschreven, waarvan er eentje jammer genoeg wegens ziekte niet kon komen.

Lees meer

Noord Oost toernooi Slagharen

Tim heeft voor de tweede keer meegedaan aan het Noord Oost toernooi in Slagharen.

In de eerste wedstrijd moest Tim tegen een judoka met al een groene band. Tim kreeg wel de tegenstander een keer naar de grond echter zonder punten. Uiteindelijk verloor Tim na een scheidsrechtersbeslissing.

De tweede wedstrijd tegen een tegenstander met ook een groene band ging helaas voor Tim verloren na een snelle worp van de tegenstander met ippon.

In de derde wedstrijd tegen een oranjebander maakte Tim na een minuut judoën een mooie heupworp en won hij met ippon.

Al met al heeft Tim zich goed verweerd maar het was net te weinig voor de finaleronde

Lees meer

Veel prijzen voor Jigotai bij eigen Dorpentoernooi

Dank aan alle vrijwilligers, van mattenploeg en cateringvrijwilligers tot tafelbezetting en EHBO-ers, die geheel belangeloos hun medewerking hebben verleend om dit toernooi tot een succes te maken!

Lees meer

Kersttoernooi Hoogeveen

Tim heeft meegedaan aan het Kersttoernooi in Hoogeveen. Het begon goed. In de eerste wedstrijd tegen een enorm felle tegenstander leek Tim het moeilijk te krijgen maar toen de tegenstander een actie wilde maken en even uit balans was sloeg Tim toe met een snelle worp die ippon opleverde.

De twee wedstrijden daarna gingen verloren door een scheidsrechtersbeslissing. Ook de laatse wedstrijd ging verloren door een beslissing van de scheidsrechter alhoewel daar misschien meer in gezeten had. Tim had te weinig punten voor de finaleronde maar heeft geen punten tegen gekregen en hij kan het vizier weer richten op een volgend toernooi.


Lees meer

Statiegeldactie bij de Coop goedgekeurd!

Een poos geleden heeft onze penningmeester de club aangemeld voor de statiegeldactie van de Coop. Kortgeleden kregen wij bericht dat wij zijn uitgekozen voor de lokale statiegeldactie!

Lees meer

Examens bij Jigotai,

Op woensdag 27 november werden in de sportzaal van Stad en Esch de halfjaarlijkse judo examens gehouden bij judovereniging Jigotai.

Lees meer

Tim tweede in Sneek

Tim heeft meegedaan aan het Sneeker Beker Toernooi, een leuk toernooi met na afloop van de wedstrijden nog een judo clinic.

Lees meer

Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies sponsort Jigotai,

Op woensdag 6 november werd door Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies een cheque overhandigd aan de judotrainer en de penningmeester van judovereniging Jigotai.

Lees meer

Acht Judoka’s van Jigotai naar Noordwolde

Op zaterdag 2 november werd het eerste Dorpentoernooi judo van het nieuwe seizoen gehouden in Noordwolde. Acht judoka’s van Jigotai deden daar aan mee.

Lees meer

Judoka’s van Jigotai gingen naar Leeuwarden

Op zaterdag 26 oktober gingen 3 judoka’s van Jigotai naar het judotoernooi van Judo Ryu Camminghaburen in Leeuwarden.

Lees meer

Uitslag Rabo Club Support

Maandagavond 14 oktober werd in de Tamboer in Hoogeveen de finale avond gehouden van de Rabo Clubsupport. Ook judovereniging Jigotai deed mee met deze mooie actie en om de prijs in ontvangst te kunnen nemen was er ook een bestuurslid aanwezig.

Lees meer

We zijn weer begonnen

De kop is er weer af

Lees meer