Judovereniging Jigotai

Welkom op de site van de judovereniging Jigotai

We gaan weer beginnen!

Volgende week woensdag (19 augustus) gaan we weer beginnen met judo.

Lees meer

Afsluiting van een bijzonder seizoen

De judoka's van judovereniging Jigotai hebben het seizoen afgesloten met een buitentraining.

Lees meer

Judovereniging Jigotai weer actief

Door de versoepeling van de Corona maatregelen is het voor de judoka's van Judovereniging Jigotai uit Diever ook weer mogelijk om met elkaar buiten te trainen.

Lees meer

Prachtig resultaat lege flessen actie COOP

Tot het eind van de maand maart konden er lege flessen worden ingeleverd bij de Coop in Diever en dat heeft u (en blijkbaar vele sympathisanten met u) gedaan!

Iedereen die hier aan heeft bijgedragen, heel hartelijke dank! We hebben namelijk het prachtige bedrag van bijna 1317 euro mogen ontvangen! Wat een SUPER COOP!

Lees meer

Jigotai partner van Sport- en preventieakkoord gemeente Westerveld

De ambitie en het hoofddoel van dit akkoord is dat sport en bewegen bijdraagt aan een gezond Westerveld. Dit kunnen we bereiken door in te zetten op vitale sportclubs en een duurzame sport- en beweeg infrastructuur in Westerveld.

Belangrijk doel van het proces tot lokaal sport- en preventieakkoord is dat de samenwerking tussen sportverenigingen in Westerveld wordt versterkt en er gezamenlijk trajecten op gestart gaan worden. Door ons als partner te verbinden onderschrijven we de ambities voor een gezond Westerveld met gezonde sportaanbieders. Daar staan wij als Jigotai uiteraard volledig achter!

Voor meer informatie:

https://sportdrenthe.nl/sportakkoordwesterveld/

Lees meer

Judolessen voorlopig afgelast

Vandaag is er besloten om het advies van de regering en de Judo Bond Nederland op te volgen en de judolessen tot nader order af te gelasten.

Lees meer

Goede resultaten voor judoka’s van Jigotai in Westerbork

Op zaterdag 7 maart werd er weer een judotoernooi voor de beginnende en minder ervaren judoka’s gehouden in Westerbork. Deze keer was er ook een nieuwe club bijgekomen, hoewel Judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen in het verleden ook al aangesloten was bij het Dorpentoernooi Noord Nederland. Er deden ruim 70 judoka’s mee en voor Jigotai waren dat er 7.

Lees meer

Tim presteerde goed bij het DK-12 in Kollum

Tim Palma heeft voor het eerst meegedaan aan het District Kampioenschap voor judoka’s tot 12 jaar in Kollum.

Lees meer

Dorpentoernooi in Hoogeveen met wisselend succes voor Jigotai

Op zaterdag 8 februari werd er weer een Dorpentoernooi gehouden en deze keer was het in het Activum in Hoogeveen. Van Jigotai hadden 10 judoka’s zich hiervoor ingeschreven, waarvan er eentje jammer genoeg wegens ziekte niet kon komen.

Lees meer

Noord Oost toernooi Slagharen

Tim heeft voor de tweede keer meegedaan aan het Noord Oost toernooi in Slagharen.

In de eerste wedstrijd moest Tim tegen een judoka met al een groene band. Tim kreeg wel de tegenstander een keer naar de grond echter zonder punten. Uiteindelijk verloor Tim na een scheidsrechtersbeslissing.

De tweede wedstrijd tegen een tegenstander met ook een groene band ging helaas voor Tim verloren na een snelle worp van de tegenstander met ippon.

In de derde wedstrijd tegen een oranjebander maakte Tim na een minuut judoën een mooie heupworp en won hij met ippon.

Al met al heeft Tim zich goed verweerd maar het was net te weinig voor de finaleronde

Lees meer

Veel prijzen voor Jigotai bij eigen Dorpentoernooi

Dank aan alle vrijwilligers, van mattenploeg en cateringvrijwilligers tot tafelbezetting en EHBO-ers, die geheel belangeloos hun medewerking hebben verleend om dit toernooi tot een succes te maken!

Lees meer

Kersttoernooi Hoogeveen

Tim heeft meegedaan aan het Kersttoernooi in Hoogeveen. Het begon goed. In de eerste wedstrijd tegen een enorm felle tegenstander leek Tim het moeilijk te krijgen maar toen de tegenstander een actie wilde maken en even uit balans was sloeg Tim toe met een snelle worp die ippon opleverde.

De twee wedstrijden daarna gingen verloren door een scheidsrechtersbeslissing. Ook de laatse wedstrijd ging verloren door een beslissing van de scheidsrechter alhoewel daar misschien meer in gezeten had. Tim had te weinig punten voor de finaleronde maar heeft geen punten tegen gekregen en hij kan het vizier weer richten op een volgend toernooi.


Lees meer

Statiegeldactie bij de Coop goedgekeurd!

Een poos geleden heeft onze penningmeester de club aangemeld voor de statiegeldactie van de Coop. Kortgeleden kregen wij bericht dat wij zijn uitgekozen voor de lokale statiegeldactie!

Lees meer

Examens bij Jigotai,

Op woensdag 27 november werden in de sportzaal van Stad en Esch de halfjaarlijkse judo examens gehouden bij judovereniging Jigotai.

Lees meer

Tim tweede in Sneek

Tim heeft meegedaan aan het Sneeker Beker Toernooi, een leuk toernooi met na afloop van de wedstrijden nog een judo clinic.

Lees meer

Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies sponsort Jigotai,

Op woensdag 6 november werd door Expertise Bureau Noord bv/EBN bouwadvies een cheque overhandigd aan de judotrainer en de penningmeester van judovereniging Jigotai.

Lees meer

Acht Judoka’s van Jigotai naar Noordwolde

Op zaterdag 2 november werd het eerste Dorpentoernooi judo van het nieuwe seizoen gehouden in Noordwolde. Acht judoka’s van Jigotai deden daar aan mee.

Lees meer

Judoka’s van Jigotai gingen naar Leeuwarden

Op zaterdag 26 oktober gingen 3 judoka’s van Jigotai naar het judotoernooi van Judo Ryu Camminghaburen in Leeuwarden.

Lees meer

Uitslag Rabo Club Support

Maandagavond 14 oktober werd in de Tamboer in Hoogeveen de finale avond gehouden van de Rabo Clubsupport. Ook judovereniging Jigotai deed mee met deze mooie actie en om de prijs in ontvangst te kunnen nemen was er ook een bestuurslid aanwezig.

Lees meer

We zijn weer begonnen

De kop is er weer af

Lees meer