Allemaal winnaars in Westerbork

Op zaterdag 18 februari werd er in MFC De Groene Borg in Westerbork weer een Dorpentoernooi gehouden. Van judovereniging Jigotai waren er 16 judoka’s opgegeven. Voor 1 judoka was er jammer genoeg geen poule en twee andere judoka’s moesten zich helaas afmelden wegens ziekte. Daardoor kwamen er 13 judoka’s in actie.

In het eerste blok waren dit Serena Ike en Ryan Simonis. Serena was goed op dreef en wist 3 van haar 4 wedstrijden te winnen en Ryan won zelfs al zijn wedstrijden. Hij deed ook voor de 5e keer mee en kreeg, behalve een medaille en een Kanjerbeker ook zijn eindoorkonde. Hij mag nu naar de grotere toernooien.

In het tweede blok kwamen er weer twee judoka’s van Jigotai in actie namelijk Tycho Colijn en Wouter van Voorst. Tycho wist twee wedstrijden op zijn naam te zetten en ging ook met een Kanjerbeker en oorkonde naar huis , maar voor Wouter waren de tegenstanders nog een maatje te groot.

Hailey van der Hoorn, Lorenzo Mulder, Charlotte Proost, Albert Benthem, Armando Mulder en Daan Berends waren in het derde blok aan de beurt. Albert, Armando en Daan zaten in dezelfde poule. Armando deed goed zijn best en bij twee van de drie wedstrijden werd het een scheidsrechters beslissing die jammer genoeg niet zijn kant op ging. Albert wist 1 wedstrijd met een Ippon te winnen en Daan won al zijn wedstrijden, waarvan 2 met een Ippon.

Zowel Lorenzo als Hailey verloren al hun wedstrijden, waarvan allebei 1 op een scheidsrechters beslissing. Charlotte verloor 1 wedstrijd, maar werd desondanks eerste. Ook zij kreeg een Kanjerbeker en haar eind oorkonde. ook zij kan doorstromen naar de grotere toernooien.

In het vierde en laatste blok kwamen er nog 3 judoka’s van Jigotai op de mat: Sten Doorten, Sven Rosink en Quinten van der Hoorn. Voor Sten waren de tegenstanders wat te sterk, hij verloor al zijn wedstrijden, maar hij mocht wel een Kanjerbeker en een oorkonde mee naar huis nemen. Sven en Quinten zaten samen in dezelfde poule. Quinten was bijzonder goed op dreef, hij won al zijn wedstrijden, waarvan 5 met een Ippon en Sven won 4 wedstrijden ook met een Ippon. Ook Quinten kreeg een Kanjerbeker en een oorkonde.

De volledige uitslag was als volgt:

1e plaats:          Daan Berends, Quinten van der Hoorn, Charlotte Proost en Ryan Simonis
2e plaats:          Serena Ike
3e plaats:          Albert Benthem en Sven Rosink
4e plaats:          Tycho Colijn, Sten Doorten, Hailey van der Hoorn, Armando Mulder, Lorenzo Mulder en Wouter van Voorst
Alle judoka's verdienden een mooie medaille.

Veel nieuwe banden bij de examens van Jigotai

Op woensdag 8 februari werden in de sportzaal van Hart van Diever de judo examens gehouden. Er deden 49 judoka’s examen, waarvan er maar liefst 17 een nieuwe kleur band hadden verdiend.

De volledige uitslag was als volgt:


Witte band met gele slip: Hailey van der Hoorn, Misha Kolhushkin, Semyon Kolhushkin en Maud Vos.
Witte band met oranje slip: Armando Mulder, Lorenzo Mulder en Jord Rosink
Witte band met groene slip: Sten Doorten en Jorick Timmerman.
Witte band met blauwe slip: Tycho Colijn, Dani Coolen, Quinten van der Hoorn en Sven Rosink.
Witte band met bruine slip: Ryan Simonis, Vai de Vries en Thomas Zantinge.

Gele Band: Daan Berends, Gideon Driehuis, Serena Ike, Charlotte Proost en Tim de Wit.
Gele band met groene slip: Irene Dijkema en Joël de Woo.
Gele band met bruine slip: Simeon van der Iest, Robin Mols en Wouter van Voorst.

Oranje band: Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas en Selene Maas.
Oranje band met groene slip: Mane en Zev Breevoort.
Oranje band met blauwe slip: Nathan Boerhof en Lana Dijkstra.

Groene band: Floris Berends, David Boerhof en Niels Ike.

Iedereen van harte gefeliciteerd. Staat je naam er niet bij? Dan heeft dat te maken met het privacyformulier.


Mooie prijzen voor de judoka’s van Jigotai

Op zaterdag 10 december werd er in Beilen weer een Dorpentoernooi georganiseerd. 13 judoka’s van Jigotai deden hieraan mee en zij behaalden allemaal een mooie prijs.

Charlotte Proost, Jorick Timmerman, Vai de Vries en Dani Coolen beten het spits af in het eerste blok. Charlotte begon heel goed en won meteen haar eerste wedstrijd, maar de twee tegenstanders van de wedstrijden daarna waren een maatje te groot voor haar.

Jorick, Dani en Vai zaten in dezelfde poule. Ook Jorick begon goed met een eerste gewonnen wedstrijd en ook zijn laatste wedstrijd won hij met 10 punten. Vai wist ook twee wedstrijden te winnen, maar voor Dani waren deze keer de tegenstanders een maatje te groot.

In het tweede blok kwamen Sven Rosink, Tim de Wit, Ryan Simonis, Quinten van der Hoorn en Serena Ike op de mat. Zowel Tim en Sven, als Ryan en Quinten zaten in dezelfde poule. Ryan wist 4 wedstrijden te winnen, Sven 3,Tim 2 en Quinten 1. Serena zat in een wat zwaardere poule en wist ook 1 wedstrijd te winnen.

In het een na laatste blok waren Sten Doorten en Tycho Colijn aan de beurt. Zowel Sten als Tycho wisten allebei 1 wedstrijd te winnen.

In het laatste blok kwamen Joël de Woo en Gideon Driehuis op de mat. Joël won drie van zijn wedstrijden en Gideon twee. Ook kreeg Gideon een diploma en een Dorpenkanjer omdat hij al aan vijf verschillende Dorpentoernooien heeft meegedaan.

De volledige uitslag was als volgt:

1e plaats:   Ryan Simonis
2e plaats:   Sven Rosink
3e plaats:   Charlotte Proost, Sten Doorten en Joel de Woo
4e plaats:   Jorick Timmerman, Tim de Wit, Serena Ike, Val de Vries, Quinten van der Hoorn, Gideon Driehuis, Dani Coolen en Tycho Colijn.Een mooi rijtje prijzen voor de judoka’s van Jigotai


Op zaterdag 3 december werd door Judoclub Assen het Kloosterveste judotoernooi georganiseerd, waaronder een Opstaptoernooi, dus voor de wat minder ervaren judoka’s.

Van Judovereniging Jigotai gingen er 4 judoka’s naar dit Opstaptoernooi en ze deden allemaal hun best om zo hoog mogelijk te eindigen. De uitslag was als volgt:


1e plaats:          Sam Berends

2e plaats:          Tije Jorritsma

3e plaats:          Charlotte Proost

4e plaats:          Simeon v.d. Iest.Judo examens bij Jigotai

Op woensdag 15 juni werden er weer judo examens afgenomen bij judovereniging Jigotai in Diever. Ruim 35 leden mochten examen doen en zij zetten allen natuurlijk hun beste beentje voor. Alle judoka’s zijn geslaagd voor een volgende slip, enkelen mochten een slip overslaan en 4 judoka’s kregen een ander kleur band. Meester Bass was erg trots op zijn pupillen en was erg tevreden over hun vorderingen.

Uit uitslag was als volgt:

Witte band met Gele slip:          Sten Doorten en Jorick Timmerman

Witte band met Oranje slip:       Albert Benthem, Tycho Colijn, Dani Coolen, Quinten van der Hoorn en Sven Rosink

Witte band met Groene slip:      Ryan Simonis, Jasmine Vranken en Vai de Vries

Witte band met Blauwe slip:      Tim Alferink, Daan Berends, Gideon Driehuis en Serena Ike

Witte band met Bruine slip:       Charlotte Proost

Gele Band:                               Irene Dijkema en Joël de Woo                                                                                    

Gele band met Oranje slip:       Simeon van der Iest   

Gele band met Groene slip:      Robin Mols en Wouter van Voorst.   

Gele band met Blauwe slip:      Sam Berends, Vera Dijkema, Linn Gierveld, Ravi Maas en Zara Mooij

Gele band met Bruine slip:        Selena Maas

Oranje Band:                            Nathan Boerhof en Lana Dijkstra                                                                                              

Mocht u hier een naam missen, dan heeft dit te maken met het privacy beleid!                                                                                              


Jigotai presteerde goed bij eerste Dorpentoernooi

Na ruim 2 jaar kon er eindelijk weer een Dorpentoernooi worden gehouden, deze keer in Meppel. Een Dorpentoernooi is een judotoernooi voor beginnende en iets gevorderde judoka’s en is een samenwerking tussen de judoverenigingen uit Diever, Beilen, Meppel, Noordwolde, Ruinen en Westerbork.

Op 11 juni was het dan eindelijk zover en hadden 20 judoka’s van Jigotai zich opgegeven voor dit toernooi en uiteindelijk deden er 19 judoka’s mee, er was 1 afmelding vanwege ziekte.

Om 12.00 uur gingen de wedstrijden van start en kwamen Dani Coolen, Charlotte Proost, Quinten van der Hoorn, Ryan Simonis, Sven Rosink, Albert Benthem en Sten Doorten aan de beurt.
Dani mocht drie wedstrijden judoën en wist alle drie te winnen met een Ippon.
Charlotte, Quinten en Ryan zaten samen met nog 3 andere kinderen in een poule. Ryan won al zijn 5 wedstrijden, 3 met een Ippon en 2 met een Wazari. Charlotte won 4 van de 5 wedstrijden met een Ippon en Quinten won er 2 met een Ippon.
Sven Rosink, Albert Benthem en Sten Doorten zaten ook samen met nog 2 andere judoka’s in en poule. Ze kregen flinke tegenstand, maar alle drie de judoka’s weerden zich goed, wat resulteerde in een 3e en twee 4e plaatsen.


In het tweede blok kwamen Tibbe de Groot, Jasmine Vranken en Rune Smets op de mat, ieder in een eigen poule. Tibbe wist 3 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met Ippon. Jasmine won er eentje met een mooie Ippon en ook Rune wist 1 wedstrijd op zijn naam te zetten.


In het derde en laatste blok kwamen Simeon van der Iest, Daan Berends, Tycho Colijn, Gideon Driehuis, Robin Mols, Zara Mooi, Ravi Maas en Sam Berends in verschillende poules aan de beurt.
Simeon wist al zijn 5 wedstrijden te winnen, waarvan 2 met een Ippon. Hij werd eerste in zijn poule en kreeg ook de Kanjerbeker uitgereikt omdat hij al voor de 5e keer meedeed. Tevens kreeg hij zijn einddiploma: hij heeft nu voldoende wedstrijdervaring om met de grotere wedstrijden mee te gaan doen.
Daan, Tycho en Gideon zaten samen in een poule met nog 4 andere judoka’s. Daan was erg goed op dreef, hij won 5 van zijn 6 wedstrijden met een Ippon. Gideon won 4 wedstrijden, waarvan 1 met een Ippon en Tycho wist 1 wedstrijd op zijn naam te zetten.
Robin kon 6 wedstrijden judoën en Zara, Ravi en Sam zaten ieder in een poule van 5 judoka’s. Robin won 5 van zijn 6 wedstrijden, Ravi won er 3 en Zara en Sam wisten ieder 2 wedstrijden op hun naam te zetten.


De uitslag was als volgt:

1e plaats: Dani Coolen, Ryan Simonis, Simeon van der Iest en Robin Mols

2e plaats:          Charlotte Proost, Daan Berends en Ravi Maas

3e plaats:          Sven Rosink, Tibbe de Groot, Gideon Driehuis, Zara Mooi, Thomas Zantinge en Sam Berends

4e plaats:          Quinten van der Hoorn, Sten Doorten, Jasmine Vranken, Albert Benthem, Rune Smets en Tycho Colijn.


Nieuwe statuten Jigotai


Jigotai is weer klaar voor de toekomst. Onze statuten zijn vernieuwd en voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.
In deze wet is het besturen van een vereniging en verdeling van taken beter geregeld en zijn er strengere regels voor besluitvorming en verantwoordelijkheden. Het afgelopen jaar is hier door het bestuur hard aan gewerkt met hulp van De Werven Notarissen uit Oosterwolde. Zij hebben ons prima door het hele proces heen geloodst.


Examens bij Jigotai,

Bijna alle leden deden examen en ze zijn allemaal geslaagd. De meeste judoka’s gingen 1 slip omhoog, een aantal gingen met 2 slips omhoog en een enkele judoka wist een nieuwe kleur band te behalen.

De uitslag was als volgt:

In groep 1:
Witte band met gele slip:
Irene Dijkema

Witte band met oranje slip:
Simeon van der Iest, Guido Mocking en Merijn van Vliet

Witte band met blauwe slip:
Vera Dijkema, Zara Mooij en Wouter van Voorst.


In groep 2:

Witte band met oranje slip:
Joël de Woo

Witte band met groene slip:
Sam Berends

Witte band met blauwe slip:
Linn Gierveld, Jelmer Kramer, Sandor van der Kooij, Thirza Kootstra, Carly Kuipers, Thijs Petersen en Mark Klaver

Witte band met bruine slip:
Ravi Maas, Tije Jorritsma, en Twan van Hurck

Gele band:
Lana Dijkstra en Selene Maas

Gele band met groene slip:

Renz Koenders en Arjan Goettsch

Gele band met blauwe slip:
Tim Palma

Oranje band:
Zev Brevoord.

In groep 3:
Gele band:
Nathan Boerhof, Olivier Driehuis en Maarten Klaver

Gele band met groene slip:
Rik van den Brandhof

Oranje band:
Timothee Adema, Mane Brevoord, Damina Kuijpers en Kyan Kuijpers

28-11-2019